LET'S FIGHT THIS TOGETHER!

Efter en massa om och men så gick P-H och bytte upp sig till level 6 i HSK tentan så nu kommer vi ta samma nivå. pressure för mig som läst kinesiska längre än honom att prestera bättre men samtidigt kan vi nu plugga tillsammans och peppa varandra! dessutom är jag nästan säker på att han kommer klara sig bättre då han kan läsa betydligt fler tecken än mig nu! det ni! applåder!

hursomhelst så har vi...håll i er... FEM TUSEN ord att gå igenom inför HSK tentan. enligt P-Hs uträkning så måste vi gå igenom minst 200 ord/dag. mamma mia.

så vi har bokat in en massa plugg-dejter här framöver, så ni vet ifall bloggen får ta lite extra stryk hädanefter.
men gargh, 5000! om min hjärna ändå hade kapacitet att lagra så många ord.

FOTBOLL OCH PLUGG.

satt uppe halva natten och tittade på fotboll (Bu-friggin-hu för Man U's förlust) med Älskling så vi unnade oss en rejäl sovmorgon. så efter en seg förmiddag har jag nu äntligen förflyttat fläsket till cafét där jag nu sitter med J och A och pluggar. har en presentation i Operations mgt samt sluttenta i chinese writing imorgon så kommer i princip tillbringa resten av min dag framför böckerna.

motivationsknappen - PÅ!




HELG!

dessvärre vann vi inte igår men kul var det! cyklade runt campus som galningar och gjorde en massa utmaningar. vi hängde inte läpp för det utan unnade oss en god middag på "Falahfel" här i WDK med några vänner innan vi gick på Kim's hemmafest. där minglades det, lärde känna några nya ansikten innan folket fortsatte vidare till Sanlitun medans vi drog oss hemåt.

P-H är och skaffar sig en sommarfrilla så när han är klar tänkte vi gå ut på en promenad i grannskapet och njuta av 30+ solen som skiner starkt. ikväll blir det All you can eat sushi (plus annat) igen!

Trick Art Museum, Jeju-Do.


VICTORY HERE WE COME!

i eftermiddag ska vi vara med i en "skattjakt" på campus. 90 minuter har vi på oss att klara så många utmaningar som möjligt (totalt 50st) så sitter och är lite halvt excited. vi har ett perfekt team så vi ska allt visa de andra vad vi går för.
sen ikväll är vi bjudna på inflyttningsfest hos P-Hs klasskamrat så bäst för mig att få lite plugg gjort innan dess.

förresten, har ni sett hur bortskämda vi är här?

hello solbränna!


HSK.

idag anmälde vi oss till HSK (汉语水平考试) jag kommer köra level 6 vilket är den högsta nivån, bajsar på mig bara jag tänker på det. känner mig inte säker någonstans. hörförståelse delen lär inte vara något problem, läsförståelsen kan jag nog bemästra med lite tur, men den skriftliga delen kommer göra mos av min hjärna. tydligen ska jag läsa en text på 1000tecken på tio minuter för att sedan skriva om texten till 400 ord på 35 minuter. vänta, VA? tio minuter? 1000tecken? gud, vad roliga de är. tror de skrivit fel, de menar nog 100 ord. (NEEEJ DET GÖR DE INTEEE!!!)

P-H kommer ge sig på level 5 vilket han kommer klara galant då han känner till fler ord än mig. gargh, vi borde byta nivå.

hursomhelst så är vi 1200kr fattigare. oroa er inte, jag känner ingen som helst press på att klara provet. jag menar, varför skulle jag känna press över att ha betalat 650 för ett prov? GARGGH!£€)(/Xx&%xx¤#@£$X!!!

HSK provet äger rum den 26e Juni så efter min sista tenta den 13e ska jag våldta HSK boken jag köpt. ska försöka banka in så många ord som möjligen får plats i min hjärna och hoppas att dessa 650spänn inte pundades ut helt i onödan.

time to hit the bed.

OH MY BUDDHA!

jag har gråtit och gråtit och gråtit! i cirka två timmar. tårarna tog aldrig slut.
såg precis klart på "Shaolin" med Andy Lau och Jackie Chan, OH MY BUDDHA!
vanligtvis har en film EN, max två sorliga scener, den här filmen hade 15, i rad! såg knappt den sista halvan för tårarna var i vägen. det bästa var ju hur Jackie Chan mitt i alla sorgliga scener skulle komma ut och knasa till det hela vilket resulterade i gapflabb innan tårarna började rinna igen, hann liksom inte byta mood för allt gick så snabbt. tårkanaler öppna, tårkanaler stäng! öppna! stäng! jag menar öppna! osv. men jag älskade filmen. P-H tyckte den "bara" var bra för den innehöll alldeles för många sorliga scener (tsk, hade han koncentrerat sig på filmen istället för att försöka hålla in tårarna så hade han uppskattat den mer, höhö) sen kallade han mig lipsill, den mesen. men ja, denna gången förtjänade jag det faktiskt.

rekomenderas starkt av mig i alla fall!

när vi ändå håller på med gråt-maratons så kan jag passa på att rekomendera tre andra filmer som har ungefär samma effekt:

1. Painted skin
2. My sister's keeper
3. Aftershock

nu ska jag torka bort snoret och tårarna från ansiktet. ja, så hett.


SNART DAGS FÖR HEMGÅNG.

då vi åker hem om mindre än två månader har bloggen bortprioriterats lite på sistone. det gick upp för oss att tiden bara flygit iväg och att vi fortfarande har en massa saker vi vill hinna göra innan vi lämnar peking för gott. mest av allt, njuta av sambolivet för snart skiljs vi åt av ett stort hav igen. så vi försöker ta vara på tiden vi har tillsammans här, hoppas ni förstår.

jag är för tillfället inne på min finals-period. P-Hs äger rum om två veckor om jag inte misstar mig. ska bli skönt när allt det här är över men samtidigt inte, kommer sakna Tsinghua. alla vänner. definitivt. men livet går vidare.

vår allra första familje-bild som vi tog när vi flyttade hit i början av september förra året.


IMPROVEMENT.

ska strax springa över till gymmet, känns som om jag inte varit där på evigheter trots att det bara var fyra dagar sen. däremot körde jag ett styrkepass med P-H igår så slappat har jag inte heller gjort. här nedan är mina resultat från i fredags:

1km=5mins
2km=11 mins
3km=17 mins
4km=24,10mins
5km=30,10mins

lär inte kunna slå det. känner ingen som helst motivation för att inte nämna att jag knappt kan hålla ögonen öppna så creds till mig om jag klarar av att hålla mig vaken igenom hela passet.



I DID IT!

FEM KILOMETER! jag som knappt kan gå fem kilometer SPRANG fem kilometer på gymmet idag. tack vare bruden som sprang bredvid mig idag krigade jag för mitt liv och uppnådde mitt mål. höll en genomsnitt på sex minuter/km så efter 30,10min hade jag sprungit fem hela kilometer. nu undrar ni varför det är tack vare den här random bruden, jo, för jag tävlade med henne. hon tävlade inte med mig, hon känner inte ens mig. jag blir nämligen mega-tävlingsinriktad vid helt fel tillfällen ibland. när jag cyklar till universitetet kommer jag alltid fram på sju minuter för att jag har svårt att se någon cykla om mig. då kommer tävlingsmänniskan i mig ut och måste kriga mig fram så jag cyklar om människan. jag hittar alltid någon att tävla med fast egentligen är det mest för att motivera mig själv. samma sak hände idag, bruden bredvid mig körde sitt och här kommer jag och måste springa om henne. hon gav upp efter 2,45km. då kände jag mig braaaa! damn, i'm nerdy sometimes.

my point: JAG SPRANG FEM KILOMETER IDAG! historiskt moment. kommer förmodligen aldrig hända igen haha.
(bara för att nämna det så cyklade jag ytterligare sex kilometer efter det)

nu ska jag cykla till skolan och äta middag med älskling!

PAINTED SKIN.

såg precis klart på "Painted skin" (画皮) med Zhao Wei (gargh, I love her!) filmen var bra, mycket bättre än "Mulan" (花木兰) som vi såg häromdagen. filmen är från 2008, shame on me att jag inte tagit tummen ur tidigare och sett den, speciellt när jag kan soundtracket helt innan och utan. se den folks!


18 MAJ 2011.

ännu en presentation ur vägen. imorgon har vi en report att lämna, sen är jag officiellt klar...för den här veckan. nästa vecka börjar allt på nytt igen. isn't that just hilarious?

ska strax springa iväg till gymmet, idag joinar P-H oss så tänkte utmana honom på löpbandet, haha. inte riktigt va. max fyra kilometer för mig.

seriöst folks, bloggen kommer inte bli mycket mer intressant än såhär. nu under tentaveckorna gör vi inte mycket mer än äta, sova och plugga. hate to disappoint you. men i helg ska vi käka all you can eat SUSHI! det ni!

IMPROVEMENT.

gårdagens resultat:

1km = 4,54mins.
2km = 13,25mins.
3km = 19,55mins

som ni ser så går det nedför efter första kilometern. för att inte nämna att jag knappt orkar springa någon centimeter över tre km. MEN, det är betydligt bättre än tiderna jag hade i måndags. ska försöka lägga till någon km ikväll.

idag har jag som sagt glosförhör på 100 glosor. har lyckats bankat in 71st så resten av förmiddagen kommer gå till att banka in de resterande. sen blir det report writing resten av dagen. oh, I love my life.


TIME TO HIT THE GYM!

jag har hundra glosor att lära mig tills imorgon men eeh vem bryr sig, har lite muskler att införskaffa mig tills sommaren. time for the gym!

DAGENS RESULTAT.

pust. okej, jag överdriver. vi körde ett lugnt pass idag. började med att springa 3,5km som en uppvärmning innan jag fortsatte en kvart på stairmastern (fast egentligen var det en cykel... men halvt liggandes, typ. ah någonting sånt) sen körde vi några magövningar.

dagens tid (1km): 5,45mins. not good enough. målet är att komma under fem minuter. sen ska man hålla den takten i tio km för att klara midnattsloppet utan att komma sist. nej, jag ska inte springa den, men rent hypotetiskt. ey, jag är stolt. förra gången sprang (okej, jag gick...snabbt) jag en kilometer på elva minuter. haha. vilket offer som sitter och skryter om en sådan tid. ok, moving on.

har precis gjort klart min kalligrafi läxa. hann titta på en bit av "Mulan" 花木兰 innan älskling slängde in handduken för dagen. han ligger och snarkar så ska krypa till kojs jag med.

Godnatt!

kärlek!


PLUGG OCH TRÄNING.

det är vad mitt liv handlar om just nu. känns som om jag har en inlämning/presentation/något annat jobbigt varje dag nuförtiden. idag blev jag i alla fall klar med ännu en presentation. mötte upp älskling för middag på campus innan vi cyklade och köpte med oss lite dadel-bröd hem. finns ett stånd här i närheten som alltid har en 3kms kö. alltid! till och med när det spöregnar. det är andra gången vi köper från dem. smakar helt okej, påminner om den svenska sockerkakan, plus på kanten att den håller i flera dagar.

anyways, ska springa iväg till gymmet nu. idag satsar jag på att slå mitt rekord i hur snabb jag springer per kilometer (återkommer med resultat senare) P-H säger att jag bör hålla mig under fem minuter/km. ja men tjena. jag förtjänar applåder om jag klarar av det på under 15 minuter. som sagt, återkommer senare.
ska springa fem km och om jag inte blivit alltför trött på livet efter det joinar jag kickboxningen.

gargh, allt för beach 2011.

GÅRDAGEN.

igår började vi dagen med flera avsnitt av "happy endings" en serie som vi blev rekomenderade av M. då vädret var helt underbart så ville vi inte att dagen skulle gå helt till spillo bara sådär så vi tog vårt pick och pack och cyklade till "Lover's hill" där vi låg på gräsmattan i några timmar. jag pluggade, P-H sov. till middag testade vi det muslimska stället på BLCU som var en ren besvikelse. började med att vi fick vänta i nästan 45 minuter på maten, när maten väl serverades var den torr, kall och portionerna så små att vi cyklade vidare till ett annat ställe för en second dinner. riktigt tråkigt då vi hört från flera vänner att stället är bra. well, vi har väl blivit för bortstkämda med Palmyra's kebab helt enkelt. gargh ge mig nu!

idag har jag två presentationer på min to-do-list. better get ready.

14 MAJ 2011.

gårkvällen var trevlig, efter att jag lämnat in min uppsats (35 minuter innan deadline, take that! huge improvement från de annars 2 minuters marginal jag brukar ha) åkte vi till ZGC för att äta middag med Carrie + sällskap på Bellagio, en taiwanesisk restaurang. innan läggdags satte vi på filmen "Face off" med Cage och Travolta, alltid lika bra. love it.

på agendan idag står ett besök på summer palace och sedan picnic i 30 graders sol. hello bränna! så dags för oss att lägga på ett kol.

laters.


GETTING READY FOR LA PLAYA.

de har så sjukt fina bikinin på H&M! dreglade över flera stycken, denna fick dock följa med mig hem. köptes i seoul.

TWO DOWN, SOON...

P-H har cyklat iväg till universitetet och här sitter jag och skriver på min uppsats som ska in om cirkus två timmar. egentligen är jag klar men det är typsikt mig att inte kunna lämna ifrån mig ett arbete förrän sista minuten innan den måste in. då känns det som om jag inte kunde göra mer än så. det är även anledningen till att jag inte kan skriva klart ett arbete flera dagar innan inlämningsdagen, är betyget sen inte det jag hoppats på tänker jag "fan, hade ju två dagar till att kladda på den". hänger ni med?
anywho, vädret är återigen på topp. imorgon ska det bli över 30 grader, perfekt dag för en liten utflykt till summer palace (颐和园) som vi inte bemödat oss med att besöka än. men nu är det dags då vi åker hem snart. yea you heard it! snart åker vi hem till sverige! efter besöket blir det picnic med gänget. awesome!
back to essay BS-ing.

ONE DOWN.

Julie sov över inatt så vi satt till midnatt och jobbade med vår presentation i service management som vi hade imorse. vi bad om att få vara de första som gick upp, gjorde vår grej och voila, det gick hur bra som helst. vi fick en massa beröm så nu har vi bara rapporten att skriva och skicka in och sedan vänta på vårt A (som vi förhoppningsvis får).

imorgon ska min uppsats i information management in, har kommit halvvägs på den så ikväll blir det att sitta och ruva på den. sen i helgen väntar en massa roligheter så ge mig helg nu!


29 GRADER SOL.

kan det bli bättre? (ja, självklart kan det det, man kan ju ligga på en strand i malaysia med en kall dricka i handen men nu ska vi inte vara sånna) shortsen har åkt på flera dagar i streck nu och idag fortsätter de att åka på. så himla  härligt att cykla runt på campus när solen skiner. igår lade vi (jag och julie) oss på en stor och grön gräsklippa på campus som även är kallad "lover's hill" men bortse från det. vi pluggade lite innan någonting hände och vi började leka treasure hunt istället, tänk er två universitetsstudenter springa runt på gräsplanen som två dårar. det var vi det. sen blev vi uttråkade och började rita på varandra. riktigt snygga blev våra nya tatueringar, får se om jag lyckas tjoffa några bilder från julie.

sen kom P-H och Eliza och mötte upp oss där när de slutat och tillsammans gick vi till Kyoung Wons födelsedagsmiddag. vi köpte en tsinghua t-shirt som vi alla signade/kladdade meddelanden på. den blev hilarious.

hursomhelst, tänkte bara säga att vi lever men har sjukt mycket (i alla fall jag) att göra så bättre uppdatering med bilder kommer nästa vecka. nu ska jag fortsätta att kladda på min uppsats.

TWO MONTHS LEFT.

vi har precis testat den indiska restaurangen  "Ganges" runt hörnet. lite pricey för den lilla portion mat man fick men smakade gott, det gjorde det.
ska strax kila iväg till gymmet medans älskling P90Xar här hemma. ikväll blir det lite kondition och eventuellt ett kickboxningspass. efter gymmet blir det plugg plugg plugg. har sjukt många deadlines denna vecka, gargh! ta mig till Malaysia NUUUUUU!

GRATTIS!

Grattis Lillebror på födelsedagen!
ett år äldre, bäst för dig att börja bete dig som det också! höhö.
lillplutten har blivit en stor (bajs)plutt.
STORT GRATTIS!



DET VI ÄR BÄST PÅ.

idag besökte vi COEX (gigantisk inomhus galleria med typ allt möjligt) där vi åt en bulgogi lunch.

delade på en choco crunch våffla till efterrätt...

och en varsin macarone.

sen besökte vi kimchi-museet, även den låg i COEX.

vi blev hungriga så vi åkte till sinchon och åt lite korean bbq.

och baby's favorit, kalla nudlar. så gott.

en pojkvän som kan laga mat (i detta fall, grilla kött) vad mer kan man önska sig?

till efterrätt blev det denna 32centimeters glassen.

som baby tryckte upp i trynet på mig. (ja, det är glass på min näsa...inte snor)

guess what, sen blev vi hungriga igen...kom igen, det var inte igår ni lärde känna oss.

vi träffade Sujin och åt Po Sam (五花肉) med en massa smårätter. middagen var jättetrevlig, sist vi sågs var för fyra månader sen när hon fortfarande var på utbyte i Peking. jättekul att ses igen.

hon visade oss runt på hennes universitet, Ehwa Women University som var hur fint som helst.

och här nedan kommer lite av dagens fångst:

matchande par polo-tröjor från koreanska märket "hum" som älskling valde ut åt oss :)

fyndade några nya ringar på ett utav gatustånden. de finns överallt!

älskar min nya rolling-stones ring!

imorgon är vår sista dag i korea innan vi åker tillbaka till peking på lördag så morgondagen blir en hel shoppingdag! oh yea!




GWANGHWAMUN, SEODAEMUN, MYEONGDONG.

today has been a long day. we started off by visiting the gyeongbok-gung palace, though we didn't stay that long since the sun was burning hot so we moved on to the next stop: the seodaemun prison which was very much interesting. to make it short, it is the prison where the koreans were held imprisoned by the japanese during the japanese rule of korea. very interesting. walking pass/into the cells, seeing the torture chambers etc. definately worth a visit. after that we chilled in myeongdong, had dinner, did some shopping and now we're back at the hostel.

reading some manga while waiting for the subway.

Gwanghwamun.


seodaemun museum, former prison.

in the afternoon we went to satisfy some of baby's needs in the techno mall.

then dinner! here above is a famous korean dish - samgyetang. ginseng chicken with rise inside. yummy.

and of course, korean bbq! entrecôte and pork. delicious!

apologies for the short update but it's really time to hit the bed now, we've been walking all day and are mad tired. so nitey folks!





BACKPACKERS KOREA.

we just had breakfast here at our hostel (backpackers korea) which by the way is worth mentioning. this hostel is by far the best hostel we've stayed at (apart from the one in xi'an which was nice too) the location is superb, in the middle of Sinchon (near Hongik University) where people never sleeps, the facilities they provide and offer are good and useful, the rooms are clean and not to mention the service which is absolutely fantabulous. the staff are really nice, trying to make friends with their guests. for being a hostel, this place is without doubt a solid FIVE and we truly recommend it.

anywho, we're about to get ready for another day of exploring seoul, today's plan is to visit Gyeongbok-gong Palace and Seodaemun Prison. after that we'll see where our interest brings us. Read about this fish café (yea, i'm kinda into cafés with themes...) where you can get a fish spa while zipping on your coffee, ey. THAT if something is cool. and tonight we are having dinner with a friend of mine, Gunwoo whom I haven't met since 2008.

allrighty, time to get going.


BACK IN SEOUL.

Back in seoul. the weekend in Jeju was wonderful. we were lucky with the weather since it was raining the day before we arrived and the day we left. pictures from Jeju will be uploaded once we get back to Beijing. here below are some pictures from today. enjoy.

this police car, believe it or not, took us to the...dog café! haha. so embarrassing. we were lost and they offered a ride.

at the dog café near Hongik University.

they had plenty of dogs of different races. so cute!

baby feeding the dogs.

this fluffy dog was the cutest ever.

then we stopped by a korean bbq place for dinner.

then baby had to take a dump...

and i got thirsty...

baby surprised me...

after breaking into the bank...

then he wanted to show off his muscles he got after starting P90Xing.

we stopped by Hello Kitty café.

Dinner number two.

so good! we ordered a mixed tuna special and some Soju. 53.000won (around 300sek) but so worth it!

the rest of the photos will be uploaded on facebook eventually. now it's time to hit the bed.


RSS 2.0