BACK TO SCHOOL AND REALITY.

inte så mycket uppdatering på sistone och dessvärre ser det inte ut att bli mycket mer de kommande dagarna heller. skolan har börjat så vi har båda rätt fullspäckade scheman. dagarna tillbringas på universitetet och kvällarna antingen med vänner eller hemma med mys och film. idag såg vi precis klart "Back to the future" trilogin.

annars är allting sig likt. vi pluggar och lever livet. kan inte fatta att vi åker hem om fem månader! tiden har gått så oerhört snabbt. det viktigaste av allt, sambolivet med älskling har gått hur bra som helst. vi har inte en enda gång sparkat ut den andra höhö. Tvärtom så har vi tagit igen alla våra missade myskvällar. ser inte fram emot att separeras av ett stort hav igen, han i Sverige och jag i Uk. i ett helt år till! Men, efter det året har vi en massa massa planer som jag ser fram emot redan nu. men det tar vi då!

Först ska vi njuta av de resterande fem månaderna!
kan börja med att återgå till böckerna. oh yea. har saknat skolan!


P-H HAR FÅTT EN BEUNDRARE...

igår var vi på middag med ett tjugotal andra taiwaneser. de brukar anordna sådana gatherings/middagar lite då och då och igår joinade vi för att lära känna andra taiwanesiska utbytesstudenter, lärde känna lite nytt folk så det var kul. vi åt middag på ett koreanskt ställe innan några av oss drog till Syllable för att spela Mahjong i någon timma eller så. sen anslöt vi oss till det andra gänget som satt på en lounge bar här i WDK för en drink innan vi gick hemåt.

älskling fick en beundrare som var helt crazy i honom haha. beundraren tyckte han såg bra ut (tydligen så hade beundraren spanat in honom redan under fashion showen i December), ville sitta bredvid honom, använde ursäkten "nä, jag måste ta hand om honom (ph)" för att själv inte behöva dricka osv. problemet var (för ph då...) att det var en kille! haha. det var kul. beundraren som själv hade flickvän levde verkligen in i rollen som phs beundrare haha.

trevligt var det i alla fall.

snart ska vi till universitetet och spela badminton med Julie och Eliza och ikväll blir det movienight hos oss igen!

bild från: Tsinghua Winterpassion Fashion Show 2010


AMBITIÖSA STUDENTER, YEA!

vi har båda varit på universitetet hela dagen. lektion efter lektion. min sista lektion som slutade klockan tio (information management) följde älskling med på. sen cyklade vi, julie och amber till donken för lite nattkäk. kan ju tillägga att vi åt middag på campus precis innan lektionen.

allt börjar falla på sin plats nu, alla kurserna är nästan valda, i stort sett nöjd med alla kurser än så länge. skönt när veckan är över, då kan jag börja inhandla kursböcker och börja plugga på riktigt. ambitiös-knappen är på denna termin så med älskling i Advance 1 kursen 高级1班 lär vi ha många pluggkvällar tillsammans framöver.

imorgon ska jag testa på kalligrafi kursen 书法 yea!

DAGEN.

krigade upp ur sängen imorse klockan sju. SJU! allt för att hinna till International Business kursen som dessvärre är full. ska försöka snacka till mig en plats imorgon. är verkligen inte sugen på något av de andra kurserna. gargh. det här med att välja kurser är riktigt jobbigt alltså. det klashar i schemat, det är fullt, kursen innehåller för mycket matematik osv. alltid något.

cyklade sedan hem snabbt som ögat för att...köra cardio-pass med älskling. gargh, vad är det för fel på mig? jag, den mest lataste personen har blivit helt hyperaktiv. i like men till den grad att till och med jag är förvånad. hursomhaver...

lunchade sedan med älskling innan han cyklade till lektionen (han testar på advance 1-2 från att ha börjat på elementary 2 - det måste han ändå få applåder för!) och jag mötte upp Julie och Amber för att välja kurser i bibblan. efter två timmar gav vi upp. jag och amber åkte för att möta upp mengmeng och hämta bilderna från photoshooten förra året. bilderna var...roliga, det var indiskt tema så lite speciella var de allt. ni kan ju tänka er själva, mig som indier. mwaha.

sen blev det middag på ett korre ställe, baby mötte upp oss efter skolan och nu har jag åkt på en förkylning. inte nuuuu! har fortfarande a kazillion saker att göra innan helgen. har stoppat i mig en massa 八仙果 (kinesisk medicin typ...) i hopp om att bli bättre tills imorn. Godnatt Folks!

ett litet smakprov från plåtningen :)


PLYOMETRICS - INGET ATT LEKA MED.

Plyometrics (konditionspass) tog precis död på mig, mina muskler och all resterande energi som kunde klämmas fram från mig. kondition är knappt något ord som finns i mitt vokabulär så mötet med detta främmande substantiv var inte det bästa må jag medge. jag ville dö så hårt under hela passet. första gången jag kände att jag ville hoppa ut från fönstret, eller förresten...vi bor på första våningen så det lär bli ett epic fail moment. vi börjar om, första gången jag kände att jag ville banka mitt huvud mot kylskåpet och dö (iaf tuppa av så jag slipper passet) var när det hade gått hela SJU minuter av passet. SJU! 53 minuter kvar alltså. känner ni min smärta? och då har jag ändå under vissa dagar kört två pass med älskling vilket betyder att jag inte är sååå kass ändå. men sju minuter? men jag höll ut och det älskar jag mig själv för thank you very much.

tidigare idag körde vi badminton med Julie och Eliza. det var kul och vi svettades som grisar. jag och älskling vann en varsin Gatorade (träningsdricka) mwaha. poängställningen var väldigt tätt i varje omgång. tjejerna körde iväg från oss med poängen ganska rejält, sen kom vi ikapp och körde all in. score, we win! vi vann 3 omgångar innan tjejerna tog revansch och slog oss i en omgång. kul var det i alla fall!

sorry, det blev visst ett träningsinlägg igen. men oh well, that's what we do nowadays. except eating. men det är väl ganska självklart vid det här laget.

nu blir det sängen! imorgon börjar skolan igen! woho! saknat det lite. yea, i'm a nerd.

EN EGEN BIOHÖRNA.

igår kom gänget förbi för en movienight. med sig hade de en projektor från ekonomi-avdelningen. då började jag och älskling fixa och trixa i hemmet, flyttade bord, soffa och allt annat, tills vi hade vår egna lilla biohörna. den blev hur mysig som helst! helt super. vi såg "aftershock" (igen ja!) och vid slutet av filmen var det three out of four men down. jag själv just shed a few tears. efter att ha sett filmen två gånger så blir man ju rätt härdad. tjejerna grät och stackars amber kunde inte sluta när filmen var över haha. som en andra film såg vi "the other guys" helt okej film men inget att sjunga halelujah för när man precis sett aftershock.

the point med det här inlägget var i alla fall att skryta om huuuuuur myyyyyysig  vår biohörna var! så, nu fick ni ta del av det.

nu ska vi ut och spela badminton med Julie och Eliza. wish us luck! förresten så tränade vi bröst, axlar och triceps igår - så ignorera det jag skrev igår och DET betyder att vi (iaf jag) har världens träningsvärk i armarna. okej, nu behöver vi verkligen era lyckoönskningar.

MOVIENIGHT MED VÄNNER.

väcktes av baby imorse som hade fixat frukost ♥ nu ligger jag i matkoma, han tränar. bestämde mig för att ett pass idag räcker gott och väl så han kör Cardio-passet nu och senare i eftermiddag blir det bröst och biceps för oss. ikväll kommer några vänner över för movienight hos oss.
har plockat undan lite här hemma i väntan på att älskling ska bli klar med träningen, sen ska vi ut och äta all you can eat pizza på Pyro! jag gillar egentligen pizza (jag ogillar inte det, tycker bara det finns så mycket annat mer intressant) men har på senaste tiden tröttnat på maten här i WDK (vi har typ käkat på alla ställen som finns) så då känns pizza plötsligt helt okej. plus att vi gillar stämningen på stället. OCH vet ni vad det bästa är? de har gratis home delivery! oh dear, vi kommer bli sååå feta... lata.

SISTA HELGEN INNAN SKOLAN BÖRJAR IGEN.

valde kurser för iår idag. två språkkurser och sedan Information Management och Marketing Model. dock känns det inte helt hundra än. speciellt med tanke på att business kurserna är på kvällen mellan 19.20 och 21.45 (whut?). så lär gå in och trixa med kurserna igen. har trots allt en vecka till på mig. det positiva med ovanstående val är att jag då endast har lektioner måndag-onsdag vilket gör att torsdag blir en studyday på cafét. perfekt. men fortfarande, orka ha lektioner på kvällen, tiden jag vanligtvis brukar ligga i matkoma.

sen cyklade jag hem från universitetet, kunde knappt sitta på sadeln pga träningsvärken så stod typ hela vägen. ja, det är synd om mig. på vägen hem fick jag plötsligt ett stort sug efter risgrynsgröt med kanel. mm, lycka till att införskaffa det här. but a craving is a craving så jag cyklade förbi affären och köpte mjölk och sylt. sen fixade jag havregrynsgröt åt mig och älskling. inte direkt risgrynsgröt men close enough... man tager vad man haver.

idag var ett skönt pass. stretching vilket behövs för att inte slita ut kroppen och musklerna. gymmet skippade jag. vem försöker jag lura liksom? hellow. ett pass hemma och sen gymmet? HA! nu ska vi inte överdriva med prestation heller.

vi såg förresten 127 hours igår. en film baserad på den amerikanske Aron Ralstons liv. Aron, en bergsklättrare som hamnade i blåsväder när hans arm fastnade mellan ett berg och ett stenblock när han var och klättrade i Grand Canyon 2003. vi får följa hur han tar sig igenom dessa 127 timmar med begränsad vätska och föda. efter 127 timmar tar han sitt livs beslut... googla gärna "Aron Ralston" (ni som inte läst om honom tidigare) rätt intressant hur stark en människa kan vara.

nu ska vi sova!

KEMPO PASS OCH PIZZA SKA BYGGA MIN KROPP.

bwooooaaaaahhhhh! vi körde kempo idag trots att jag hade världens träningsvärk från igår. värken i rumpa och lår dödar mest. tre dagar nu. imorgon är det stretching. sen blir det eventuellt gymmet med Julie och Eliza som båda skaffat gymkort på body balance. yay för gym-sällskap! grymt stolt över min helt övergrymma prestation de senaste dagarna, får se hur länge det håller i sig.

P-H gjorde sin placement test idag. han siktar på en av de högre klasserna. han siktar högt nu phlutten min (det är klart, han siktade ju på mig mwaha. skojar. chill) sen mötte vi upp några vänner för lunch innan vi gick hem och körde dagens pass. till middag blev det Pizza på Pyro Pizza, mysigt ställe med riktig bra pizza.

"älskling, nu neutraliserade du hela träningen plus lite till genom att äta pizzan..."
säger älskling helt plötsligt.

vilken party pooper. why would you say that? WHY? äh, inte för att jag riktigt bryr mig heller. jag struggle ju med att gå upp i vikt, inte ner. de resultat jag vill ha från träningen är bättre kondition (eller någon kondition alls vore ju bra), fastare lår OCH en gryyyymt vältränad mage. yeah! då skadar väl inte en pizza heller. hähä.

nu ska vi se 127 Hours!

TRÄNING.

jag förtjänar en eloge. efter sushi middagen med julie, angela och två italienska utbytesstudenter så trallade vi hemåt för att göra andra delen av träningen. imorse var det som tidigare nämnt rygg och ben som gällde, nu var det ett cardio-pass (tilläggsträning med en mix av allt typ) och sedan Ab ripper (magträning). jag dooooooooog!

det här med träning alltså. aldrig tränat så mycket i mitt liv och då började jag träna på riktigt igår alltså. har aldrig gillat gymmet, vet liksom aldrig vad jag ska göra där förutom att springa lite och titta på tv. yea, that's me. jag är mer en sportmänniska i så fall. helst ska det vara bollsporter. eller dans. that's it.

dock måste jag erkänna att det är liiite kul. speciellt när man har älskling som peppar en vid sidan om. då biter man ihop och kör tills man kräks. (okej, egentligen vill jag bara show-a off men ey, jag gör det jag ska göra utan att fuska!) höhö.

den bästa känslan får man efteråt. när man tagit sig igenom passet, och överlevt (would've been difficult otherwise...) DÅ känner man sig mäktig.

nu ska jag stoppa i mig lite snacks och sen blir det sängen.

P.s det här kommer inte bli någon träningsblogg, ville bara skryta lite. går nog över efter några dagar.


BEACH 2011, BRING IT ON!

nu ska ni få höra. igår gjorde jag något som fick älskling att bli så stolt så stolt. jag tränade, inte bara ett pass utan TVÅ pass från hans P90X program med honom. jaaa, det ni! sen att det första passet var yoga gjorde ju att jag fick lite extra creds då jag som känt, hatar yoga. det är sååå tråkigt och jag ville dö flera gånger under passet. men jag tog mig igenom det. av 90 minuter tog jag sammanlagt en paus på tre minuter. det om något är imponerande. sen körde vi ett tilläggspass på 40 minuter. om jag har träningsvärk idag? have a guess, please.

dagens pass är ben och rygg. ja, han lyckades övertala mig idag med. jag ska tigga såååå mycket massage ikväll!

efter träningen ska vi möta upp Julie (yeaaa Julie, i'm mentioning your name in my precious blog, happy now? :)) och Eliza, känns som om det var hundra år sen vi sågs så ikväll blir det lite catch up över middag.

now, time to get tortured.

HIDDEN MESSAGE.

 

på väg till Ocean Park fick jag en regnkappa av Auntie Maggie. "Vad omtänksamt!", tänkte jag.

sen kom sanningen fram. JAG skulle tydligen sitta längst fram i Raging River 滑浪飛船 haha. lika bra det då jag har en stor fegis till pojkvän :)

 


on our way to Ocean Park I was given a raincoat from Auntie Maggie. "How Caring!", I thought.

 

then, the truth came out. Apparently, I was going to sit in the front in the Raging River 滑浪飛船 haha! Well, guess we were better off that way since my boyfriend is a coward :)


BILDERNA TAR ALDRIG SLUT.

första släktmiddagen.

Jag, Älskling, Ayi, Kevin, Olivia och Alison.

Glufsar i Macau.

Älsklingens fjärde morbrors fru, Älskling, Jag och Auntie Maggie i Macau.

Andra släktmiddagen, här ovan med P-Hs kusin och hans fru.

mätta och belåtna!

tredje släktmiddagen.

Hong Kong 2011.




A DAY WITH MY LOVE.

Vi åt en fin Valentine's Buffe och blev väldigt positivt överraskade. maten var grym!

Bird's nest.

dagens ros kom i form av te serverad av min älskling haha. på bordet fanns även ett sött litet hjärt-ljus dagen till ära.

stället bjöd på en cocktail där surgrören var formade som hjärtan.

me and my love.

till middagen fick vi njuta av vacker live musik.

efter middagen tände vi en önskelykta, även den formad som ett hjärta.

hela himmelen var full med lyktor som andra par hade skickat upp, hur vackert som helst!

på förpackningen stod det step by step hur man skulle gå tillväga och avslutade med ett "don't forget to wish oh..."

den röda pricken är vår älskade lykta som vi var så stolta över. så himla fin.

vet ni vad jag gjorde, jag glömde önska mig något! kom på det i tunnelbanan på väg hem. epic fail alltså. blev så fascinerad av den fina himmelen och blev helt tagen av stunden att jag glömde trots att jag tidigare skrattat åt deras påminnelse. tvingade älskling att dela sin önskning med mig vilket han gick med på min prins, nu får vi hoppas att han inte önskade sig något fjantigt. då blir det epic fail x 2.

utöver det så har dagen varit helt underbar! egentligen så är alla våra dagar helt underbara men idag kändes det lite extra mycket. idag blev det lite extra mycket kärlek.

Victoria ♥ Pak-Hong


♥ HAPPY VALENTINE'S DAY ♥

Vaknade av tusentals pussar av min älskling (ååh så vill jag alltid vakna!) som varit extra puttinutti hela morgonen, min gulleplutt. vi har inte planerat in något för dagen så får se vad dagen bjuder på, på kvällen blir det i alla fall middag ute.

PHICKY önskar er en Glad alla hjärtans dag med massor av kärlek! ♥


HONG KONG SHOPPINGEN.

ett par blommiga ballerina som blir perfekt till sommaren och brunbrända ben. köpta i den australienska butiken Cotton On för 75HKD (ca 62.50kr)

Bfs fynd. ett par vinröda Armani Xchange jeans. sitter som handen i handsken på honom. från Club 21.

Ralph lauren jeansshorts på rea. även dessa kommer användas flitigt till sommaren.

skor går alltid åt. dessa kunde jag inte låta bli då priset var 25HKD (ca 21kr) Cotton On

militärgröna kilklackar med peep-toe. 75HKD (62.50kr) Cotton On

Slitna, Gråa jeansshorts från I.T med detaljer på fickorna. tvekade lite då de egentligen är lite för slitna för att köpas (sånt fixar man ju själv) men det är väl en del av charmen. ge mig sommar nu så det kan åka på!

ytterligare ett par svarta ballerina från Cotton On (det var världens rea på allt! speciellt skor så ja, i went crazy och fyllde på hyllan för basskor) även dessa för 75HKD. nu är mina fötter all set för sommar 2011!

sist men inte minst. rosringen (bladringen köptes på Forever 21 i Japan) valde ingen mindre än älskling ut till mig. brukar vanligtvis inte gilla saker som han väljer ut (kläder, accessoarer och sånt) men denna föll mig precis i smaken! sen uppskattar jag självklart att älskling alltid försöker så hårt att hitta saker jag gillar. jag är ganska jobbig att hantera med när det gäller shopping.

kärlek till världens bästa phlutt!



INTE SÅ TUFF SOM HAN SER UT.

V - shit! den här mannen har ett världsrekord på 20 ironman triathlons under ett år!
P - shit, ah det är galet...
V - vill du slå det?
P - jag...slår hellre mig själv...


FILMMARATON.

idag har vi gjort absolut ingenting, bara suttit och njutit av varandras sällskap. yuck, cheezy huh.
vid lunchtid pallrade vi oss ut för att äta koreanskt. vi avnjöt en varsin bimbimbap innan vi gick och köpte med oss middag hem. ja, våra liv handlar i stort sett om mat.
såg precis "burlesque" med Aguilera och Cher. gillade filmen. störde mig sjukt mycket på Aguileras skratt men hon sjunger ju som en gud!

andra filmer vi sett sen vi kom tillbaka från Hong Kong är "I spit on your grave" som handlar om hur en tjej blir brutalt våldtagen och sedan om hennes hämnd. filmen var brutal. speciellt hämndscenerna var riktigt vidriga och sen "Detective Dee" med Andy Lau, en detektiv film med en massa historia yada yada. den var väl bra den med men bäst var ändå "aftershock".

imorgon får ni se shoppingen från Hong to the Kong!

KVÄLLSSYSSLA.

Gissa vad vi gjort de senaste två timmarna? gråtit. you heard me. GRÅTIT!
älskling laddade ner "aftershock" 唐山大地政 filmen och vi såg den tillsammans (jag hann ju inte se slutet förra gången) och den var sååå sorglig. jag bölade som ett barn, hade tårar och snor över hela ansiktet. sen hörde jag några snyftningar från baby innan även han satt och torkade bort snor. ja, vi är ett fjantigt par som sitter hemma och lipar till filmer. oftast är det bara jag men idag kunde inte älskling hålla tårkanalerna i styr.

(okej det var någon tår bara men jag gillar att överdriva...)


anyways, SE DEN!




HONG KONG RESAN DEL 2.

6 Februari

idag var första dagen på vår tre-dagars-tripp. vi var ca 20 personer som abonnerat en hel buss som skulle ta oss till diverse ställen. första stoppet var Shenzhen. där checkade vi in på ett femstjärnigt hotell där jag och älskling fick det största rummet. jag skämtar inte, rummet var gigaaaaantisk! så stor att vi bjöd in alla kusiner för att leka blindbock hos oss på kvällen. vi åt en massa gott och hade det trevligt med sällskapet. vi var även på en djurpark där vi såg två helt kassa föreställningar med djur. aporna slogs, elefanterna bajsade på scenen och fåglarna flög iväg... ja, riktigt kassa var dem. okej, det var liiiite kul att se de bajsa. men utöver det.



vi plockade jordgubbar och tomater, här med vår fångst!



erkänn, lite kul är det... skötarna stod och visste inte vad de skulle göra. haha. okej, ska sluta var äcklig.



sen stötte vi på denna som inte heller var så mysig.



till skillnad från vårt rum! whoaaaa!

7 Februari shenzhen

tidigt på morgonen fick vi ett morning call så då var det bara att stiga upp och göra oss iordning för att åka ut på äventyr. vi åkte till en massa ställen, återigen, åt en massa och checkade sedan in på hot spring hotellet. på kvällen badade vi hot spring 温泉 tills vi fick russinhänder. sååååå mysigt!





8 Februari

vi åkte runt till olika ställen och till slut hamnade vi i Guangzhou, what do you know. helt plötsligt ser vi en guangzhou skylt bara sådär. poff. dock befann vi på någon "gamla stan"-gata så allt såg väldigt åttiotal ut, åt lite, kollade i butiker och åkte sedan vidare. nu kan man ticka av det på listan i alla fall.

9 Februari

idag tog vi en liten sovmorgon innan vi åkte till causeway bay för att spana lite i butikerna. fyndade en fin ring som älskling valde ut. sen mötte vi upp hans kusin (vars lägenhet vi fått låna) och bjöd honom på lunch som tack för allt. efter det promenerade vi till --- som tog oss upp till madame tussauds museum och sky terrace. vyn var helt underbar däruppe ifrån och efter några timmar tog vi oss ner till marken igen. vi mötte då upp älsklingens mor, moster + man för att shoppa lite innan vi tog en taxi till buffén. waaaaaaaaaaah! så mycket mat! vi beställde och beställde tills vi skickade maten fram och tillbaka mellan borden för ingen orkade mer.



thaaaat's right! i met him!



10 Februari

idag var det dags att åka hem till Beijing. vi båda fullständigt hatar staden och att komma tillbaka till snö och slask gjorde ju inte saken bättre på något perspektiv alls. vi blev avvinkade av några aunties, uncles och kusiner. kändes lite tråkigt att åka iväg faktiskt då alla verkligen varit hur gulliga som helst. kommer definitivt sakna stora tjocka gänget. under flygturen såg jag filmen "aftershock" 唐山大地震 och gud så jag grät. handlar i stort sett om en familj som blir splittrad efter en tragisk jordbävning, ett betongblock föll på barnen (dotter och son) där räddningen av det ena barnet skulle mosa det andra så modern blir tvungen att välja, att rädda sin son eller dotter... Gargh! se filmen! själv hann jag inte se hela innan vi var framme så har bett baby ladda ner den åt mig. SE DEN!

HONG KONG RESAN.

31 Januari

Idag anlände vi till Hong Kong. Fixade nya glasögon till älskling, åt en massa och hälsade på en massa av älsklingens släktingar, hur trevliga som helst! kände mig hur välkommen som helst.

1 Februari

Vi vaknade tidigt för att åka och klippa oss, frisören var väldigt PRO och hans engelska var grym så det blev lite trevligt chitchat också (missförstå mig inte, jag tränar min kanto så mycket jag bara kan och med så många som möjligt!). sen tog vi färjan till Macau, tog väl någon timma eller så (jag blev sjösjuk så jag sov, därmed ingen tidsuppfattnings alls). det var Jag, älskling, älsklingens mamma, Auntie Maggie och älsklingens fjärde morbrors fru som åkte tillsammans. trevligt litet gäng. vi gick runt och åt en massa, tog en massa bilder och vid 5-6 tiden satte vi foten på det första casinot... där började en TIO timmars spelande! haha. de blev helt galna över alla maskiner och hade hur kul som helst. av ren tidsfördrift spelade jag och älskling lite, hade vääääldigt tur i att få en massa bonus men det slutade med att vi låg minus ändå haha.

vid 7 tiden...på morgonen (!) tog vi färjan tillbaka till HK. hur trötta som helst men det var en trevlig Macau resa så det var värt det! :)

älskling delade ut gratis kramar och jag fick den första!

efter ett tag så spårade det ur lite... haha

här spelade de in "boys before flower" när de var i Macau.

the ladies!



2 Februari

idag åt vi middag med älsklingens släktingar på 834729 pers. det var trevligt och alla var hur trevliga som helst! blev presenterade för alla så ett tag var det kaos i mitt huvud. inte lätt att hålla reda på alla uncles and aunties. men trevligt var det! återigen fick jag träna mycket på min krassliga Kanto, haha.



efter middagen åkte jag och älskling till den årliga blom-festivalen där det var packat med folk. fanns så mycket söta saker, dock helt onödiga. typ en gigantisk uppblåsbar bubble tea leksak. hur söt som helst för oss som älsklar tapioka men eh...vad ska vi göra med den sen när vi pillat klart på den? exakt.

3 Februari

idag var det Nyårsmiddag med HELA tjocka släkten. vi kom lite sent och sekunden vi steg in i restaurangen så blev vi attackerade med röda kuvert. helt förvånad stod jag där och tog emot sammanlagt 28 kuvert! det är ju tradition att alla gifta par ska ge röda kuvert till de som är ogifta men att även jag skulle få hade jag inte förväntat mig alls.


förstår ni hur svårt det var för mig att komma ihåg ordningen på alla aunties and uncles?



4 Februari Ocean Park

idag blev det Ocean Park med ett gäng släktingar, främst älsklingens kusiner. vädret var hur härlig som helst och vi gick runt hela stället, såg på föreställningar, gick på akvarium, såg pandor och åkte en massa attraktioner. älskling däremot var en liten fegis och bangade på ett flertal. tssk, och han ska vara mannen i förhållandet huh.
hursomhelst så hade vi kul, fick verkligen chansen att träna på min kanto med alla hans kusiner. fan, snart ska jag bannemej kunna kanto helt flytande! mark my words! :)

älskling tyckte att pandan påminde om mig då den bara åt och sov. hm..

vi är de med korsade ben, så rädda var vi att vi höll i varandra med benen.



5 Februari Outlet

vi vaknade tidigt för att åka till citygate outlet då vi inte hann kolla så mycket när vi var det för några dagar sen. hade tidigare chattat med Jessica (en nära vän från Miss China 07) och det visade sig att hon också skulle dit med sin man! hur perfekt? så vi bestämde för att luncha tillsammans. vi åt tepanyaki, hur gott som helst och vårt kära återträff var hur mysig som helst! mer än tre år sen vi sågs sist så vi hade mycket att prata om. Jessica är nu gift och väntar tvillingflickor, magen var hur söööööt som helst! hur glad som helst för hennes skull! vi hann shoppa lite grann också innan vi åkte på middag med älsklingens  kusiner.

jag med mitt stora huvud, olivia och alison med våra desserter!

 

PUUUUH, det där tog ett bra tag. resten av dagarna får ni imorgon. nu blir det sängen!





BACK IN BEIJING :(

Take me back, take me back, take me baaaaack! gargh! sekunden vi var framme så blev det helt plötsligt nollgradigt, det är snö överallt, folk spottar överallt och det är bara så sjukt tråkigt att vara tillbaka i Peking. Inge kul alls.

ska strax ut och handla något att äta, sen ska vi bara stänga in oss hemma och titta på film. så oerhört kallt ute. jag som köpte fyra par sommarskor i Hong kong! får se om jag hinner/orkar sammanfatta hela resan i ett inlägg senare. nu ska vi packa upp!

BYEBYE HONG KONG.

på flygplatsen i Hong Kong. snart boardar vi och åker tillbaka till Peking (sad smiley). men en positiv grej är att uppdateringen blir mer regelbunden från och med ikväll, då laddas även alla bilder upp på facebook så keep your eyes open!

I want to thank all Uncles, aunties and cousins for taking care of us, showing us around and feeding us with lots lots loooots of food! I really appreciate everything! Hope to see you all again someday!

GUANGZHOU.

idag var destinationen Guangzhou. insåg det först när vi var framme. vi gick runt på någon gata i liknelse med Gamla stan, påminde om harbin tyckte vi. en varm  harbin. allt såg väldigt 80-tal ut och modet likaså. vi åt dessert på ett ställe som rekommenderats varmt, gick runt och tittade i butiker innan vi samlades och åkte vidare. hann inte ta många bilder alls men ja, nu är ännu en stad avbockat på listan.

vi är hemma i lägenheten nu, ska strax packa upp men ville bara meddela att vår tredagars resa varit hur trevlig som helst, god mat, roliga aktiviteter och viktigast av allt, trevligt sällskap!
på torsdag flyger vi "hem" till Peking igen - blä. vill inte tillbaka dit. snart blir det back to reality med lektioner igen.

längtar redan till vår nästa resa, dock är destinationen fortfarande okänd.
nu ska vi packa upp, duscha och sedan blir det sängen! imorgon ska vi ut och röja stan en sista gång innan vi flyger tillbaka.

HOT SPRING.

vi blev väckta av morning call-en imorse så då var det bara att gå ner till frukosten innan vi begav oss vidare. vi sov helt underbaaart i det gigantiska rummet kan jag tillägga.
vi åkte runt till några turistställen innan vi anlände på nästa hotell som vi ska övernatta på inatt. ett Hot Spring resort.
vi åt middag och hoppade sedan i våra badkläder. det var hur vackert och mysigt som helst! känslan av att promenera runt med älsklingen min bland alla exotiska träd och hoppa i alla källor vi hittade (det finns 64 stycken på hela stället!) var helt underbar. vi satt i källan och igenom träden kunde man se alla fyrverkerier - awesome!

 

 


ÄVENTYR I SHENZHEN.



vi plockade jordgubbar och tomater, det roliga är, jag har en exakt sådan bild med sådan pose som togs när jag var typ 4-5 år och nu nästan 20 år senare körde jag en favorit i repris.



de var huuuur goda som helst. jag och ayi var helt galna, sprang runt som små barn och plockade/åt allt som kom i vår väg.









zorbing på vatten! SÅÅÅÅ KUL! ayi rullade runt i bollen i liknelse som en torktumlare, där hon var klädesplagget då. men kul, det hade hon allt!



vi var inte heller så stabila, här ovan ser ni mig, älskling och tong tong (hans mors kusins dotter) som fick ta all stryk för hon var den minsta. vi dog efter en minut för det var så tröttsamt men höll ut i tio minuter, så kul var det!

HOTELLET.







här lever vi som kung och drottning!


SHENZHEN.

vi befinner oss i Shenzhen just nu. varit på djurpark, ätit en massa gott OCH bor på femstjärnigt hotell! vi lever livet! dessutom fick jag och älskling det stöööööörsta rummet av de alla! den är så gigantisk att man kan springa maraton härinne. nu är alla i vårt rum och vi ska börja leka lekar. imorgon blir det Hot spring!

laddar upp bilder senare om jag hinner. nu ska vi leeeeka!

BLOM-FESTIVALEN.


är uppe med tuppen för att ringa brorsan och Alladdin som gör mig en fet tjänst och hämtar hem mina grejer från england till sverige just nu så passar på att ladda upp en bild.
den här togs i förrigår när vi var på den årliga blom-festivalen (får ta reda på exakt vad den heter men typ någon nyårsgrej dit ALLA människor går typ) vi trängdes bland hela världens befolknings kändes det som, tog typ ett steg var tredje minut. vi åt oss fram i kön i deras små matstånd. mysigt var det i alla fall att promenera igenom stället med älskling!

ska gå väcka älskling nu, idag blir det som tidigare nämnt, Ocean Park!

NYÅR I HONG KONG.

HAPPY CHINESE NEW YEAR!

vi tog en rejäl sovmorgon och åkte sedan till Citygate outlet (outlet med en massa märkeskläder) där vi fyndade några plagg. Älskling köpte ett par vinröda jeans från Armani och jag själv fyndade ett par Ralph Lauren jeansshorts som blir perfekt till sommaren!

sen åkte vi och mötte upp hela hans tjocka släkt som vi firade kinesiskt nyår med. fick ett trevligt samtal av pappa under middagen, vilken överraskning!
middagen var trevlig och vi blev överösta med "Hong Bao" (red envelopes) av hela tjocka släkten. fick även en grå kappa av hans moster, en elegant kappa från Calvin Klein. kände mig som ett barn på julafton.

nu är vi hemma och MÅSTE lägga oss för imorgon väntar Ocean Park med hans kusiner!

JAAA, vi lever livet här i Hong Kong!

Ps. på lördag åker vi tillbaka till Outleten så bilder från shoppingen får ni se då!

Godnatt!

SHOPPING!

vi har bråttom. ikväll ska vi hem till älsklingens släktingar igen och äta så innan dess ska vi klämma in ett outlet-besök. shopping, here we come!

MACAU 2011.

vi är panka. tio timmar på casinot och vi gamblade bort hela vår förmögenhet! bazinga, skojar bara.
igår började vi dagen med att klippa oss, blev inte så stor skillnad på mig då jag toppade och klippte upp lite men älskling fick sig en coolare frilla. sen tog vi färjan över till Macau. hinner inte skriva så mycket nu heller då vi ska över till älsklingens släktingar, äta middag och fira nyår strax men här får ni några bilder så länge.

Happy Chinese New Year!







fick en gratis kram! woooo!

RSS 2.0