"THAT'S NOT PATRIC YOU KNOW..."

observera att på skylten så står det något i stil med "klättra inte på väggen, använd de lägre trapporna" men då INGEN var på muren (yeaa, vi hade hela för oss själva) så fanns det ju ingen där som kunde stoppa oss mwahaha.

när jag, jimmy och P-Y först mötte upp Eliza och Julie (P-H sprang och köpte buns) så sa de "hi Jimmy, nice to meet you" till jimmy och sedan "oh hi" till P-Y. helt kallt sådär. efter några minuter säger P-Y "eh...jag tror att de tror att jag är Pak-Hong..." hahaha. jag säger då "ehm, you know that he's not patric right?"

båda tittar på P-Y och utbrister "OOOH MYYY GOOOOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!!"

hahahahaha. klockrent. sen några minuter senare kommer P-H springandes och allting makes sense haha.


THE GREAT WALL.

vid tolvtiden mötte vi upp med Julie och Eliza. vi hade bokat en bil som körde oss dit på mindre än två timmar. under bilturen spelade vi UNO för att fördriva tiden. väl framme i Jin Shan Ling (den svårate delen av muren) blev vi förföljda av ett gäng tanter som var ute efter att sälja diverse souvenirer till oss. vi lyckades köpslå med de och fortsatte sedan resten av vägen utan dem, blev rikigt jobbigt där ett tag. finns egentligen inte mycket att säga, vi gick och gick. tog de traditionella hoppbilderna och efter cirka tre timmar var vi nere igen redo för hemfärd. vi avslutade dagen med middag på Quan Ju De med peking anka och hela köret! nomnomnom!






och så favoritbilden:


resten får ni se imorgon om jag hinner, nu måste jag sova!
GOTT NYTT ÅR!

MAT OCH SHOPPING.

efter att killarna fixat sig och hela köret så åkte vi till Silk Market där Jimmy och P-Y shoppade loss. de skräddarsydde kostymer och skjortor i stora lass, jag var deras prutmaskin (prut, inte prutt).
de blev helt shoppinggalna så vi höll på ett tag. sen tog vi tunnelbanan till Hou Hai för att äta på Quan Ju De men då vi kom fram ganska sent så hade de hunnit stänga. vilket var tur för istället åkte vi till Hai Di Lao, det kända hotpot stället med världens bästa service.

båda blev hela förstummade över hur sjukt bra servicen var, till den grad att Jimmy tvingade servitrisen att ta emot dricks (jaa, servicen är verkligen så bra att man VILL dricksa) men hon ville ej ta emot, istället gav hon oss en påse med snacks från restaurangen (?) wow.

mitt under middagen frågar servitrisen om P-H och P-Y är bröder. de sa att de var tvillingar. då tittar hon på P-H och frågar om han är storebror, han säger nej. då vänder hon sig mot P-Y och säger "då är du storebror?" P-Y fattar ingenting av konversationen och eftersom P-H sa nej och skakade på huvudet så tänkte han att vad hon än frågade så borde det gälla honom också, så han skakar på huvudet och säger nej. hon blir förvirrad och vi alla börjar skratta.  sen tittar hon på mig och frågar mig vart jag kommer ifrån. "jag är kines" säger jag. "nej" säger hon. "eeeh, jooo..." säger jag. "nej, du är från korea!" kläcker hon ur sig. "eh, va? neeej?" kul att hon satt och argumenterade emot var jag kom ifrån. men ja, får höra det GANSKA ofta. att jag är korre alltså.

lägger in bilder imorgon. nu ska vi alla lägga oss för imorgon ska vi till MUREN! äntligen... fatta att vi fortfarande inte varit där. så förvänta er bilder imorgon!

update:
äsch okej, vet att ni sitter och väntar där hemma, här har ni :)



förkläde, check!







vi såg bordet bredvid beställa in någon sorts nudel där en sådan show ingick, det ville P-Y absolut också ha!



vår servitris som heter popcorn.



efter en hel dag på stan la vi märke till att vi tre var som ett vandrande trafikljus.

så, nu blir det sängen! hörs imorgon!

SITTER OCH BLOGGAR HÄR I MIN ENSAMHET.

killarna är på massage och här sitter jag ensam hemma, varför? för livet är orättvist ibland! fast mest för att jag har tenta imorgon, blä. fast det kunde ha varit värre för just nu har jag lussebullar (som för övrigt är jääättegoda! hembakade av Ayi, Tack!) och marabou att tugga på. oh yea! nu blev pluggandet helt plötsligt mycket roligare.
vi fick även en sen julklapp av Jimmy som jag kan visa imorgon.

ska lägga på ett kol med pluggandet så jag kan joina filmtittandet med grabbarna sen när de kommer hem.
här nedan kommer ett par osammanhängade bilder, rensade nämligen bilderna i mobilen och märkte att det fanns många jag inte visat än. så enjoy.



julmiddagen på universitetet som skolan fixade för oss utbytesstudenter, allt var gratis så här plockade vi på oss allt som kom i vår väg. jag och älskling alltså.



en närmare/tydligare bild på min nya frilla. funderar på om jag ska färga... mamma säger nej, P-H säger nej, synd att jag inte är så lättövertalad...



en bild från Marco Polo dans föreställningen vi var på häromdagen. stället var grymt stort och hur mäktigt som helst.



affischen för skoleventet vi var med på när vi gick i fashion showen.



och så två gamla bilder från waaay back in the time. mamma hade lovat att krama P-H åt Ayi så här är bildbeviset som hon sa att vi måste lägga upp på bloggen :)



ta mig tillbaka till taiwaaaaan! tur att vi ska ut och resa snart igen.

tillbaks till böckerna.

EFTER JULHELGEN.

efter att ha tillbringat julhelgen med våra vänner kände vi att vi behövde lite quality time med varandra så i söndags åt vi Japanskt och bara "njöööööt" (haha) av varandras sällskap.

igår följde älskling med mig på några ärenden innan vi åkte till Silk market för att köpa en "I♥BJ" tischa till P-Y. sen åt vi på något litet lokalt ställe innan vi åkte tillbaka till wdk för att äta middag nummer två. ni kommer aldrig gissa vad vi åt... trodde själv aldrig att denna dag skulle komma...

 

en varsin ceasar sallad! god var den faktiskt. då vi inte äter mycket grönt så kände vi att det var dags.

 

SÅ, nu har P-Y vaknat från sin koma, älskling och Jimmy har spelat klart sina pokemon kort så nu ska vi ut och ätaaaa! :D

 


DE ÄR HÄR!

P-Y och Jimmy har anlänt. med köttbullar, potatismos, gräddsås, marabou choklad och LUSSEBULLAR! gargh, i'm in heaven! nu ska vi ut och äta!

TINGTING&YAOU PÅ BESÖK!

Ting Ting och Yaou är i beijing så igår träffades vi för middag på Spice Spirit. vi hann med lite catch up och träffade sedan resten av gänget för att sjunga Karaoke - hela natten. vi var 10+ och alla körde all in. Måste medge att jag och Tingting var bra på att hålla mickarna varma, yaou och P-H körde ett flertal duetter, allt från BSB till Jay Chou. vi körde på i flera timmar och tingting fick sin efterlängtade frukttallrik :)



Baby med Brunbjörn.



middag på spice spirit.



innan KTVn lirade vi lite biljard. jag knäckte baby (han säger att jag hade tur) men blev sedan knäckt av Yaou. jag säger att han hade tur.



hela familjen.



på Karaoken.





jag och coola CJ.



jag, CJ och "La bi xiao xin" (många tycker han liknar honom så jag kallar honom det, dessutom minns jag inte hans riktiga kinesiska namn)



Grabbarna.





vid fem, sex tiden började folk (läs: älskling och yaou) somna i ktv rummet så då började vi rulla hemåt...

TSINGHUA WINTER PASSION - FASHION SHOW.

som tidigare nämnt drog jag med mig älskling och joinade skolans julshow. vi var med i deras fashion show. älskling klarade sig galant och borde kanske satsa på en modellkarriär? haha. här nedan kommer några bilder.







fan...borde tvingat älskling att ha på sig sin mankini...



killarna. alla över 190 (utom min lilla phlutt haha)



amber, jag och CJ.



btw, här är min nya lugg!
har inte haft lugg på evigheter (plus att P-H tycker att det är fult med lugg på tjejer haha) men jag blev lurad i taiwan, tanten skulle fixa mitt hår men började sedan predika om hur mycket jag skulle passa i lugg och cho chop så satt jag där med lugg. sigh. så nu får älskling stå ut med min lugg ett tag helt enkelt höhö.



efter showen kom P-Hs två fans (klasskamrater) och var helt chockade. de satt i publiken och när de såg mig tänkte de "hm...isn't that vicky?" sen sekunden efter kom älskling ut och de tappade hakan för tydligen har han inte berättat något. han ville att det skulle gå så snabbt och smärtfritt som möjligt. tji fick han när flera av hans vänner satt i publiken haha.



hela gänget.

JULAFTON.

vi har haft fullt upp de senaste dagarna, därmed den usla uppdateringen. sorry for that.

nu tänkte jag skriva lite om årets julafton, borta från familjen och vännerna i sverige men tillsammans med ett gäng locals/exchange students från tsinghua. vi började med att mötas upp vid lotus, därifrån bestämde vi oss för att det var lättare om vi åt ute istället för att köpa med oss mat hem. det blev Japanskt (Yisshin) där det mesta var halva priset, we like. bara jag och älskling åt mer än vad resten av sällskapet på fyra pers åt. ni måste vara förvånade! :)

sen gick vi hem till oss, Allan joinade lite senare och vi satte igång med pepparkakshus-byggandet, två lag. mitt lag förlorade. resten av kvällen lekte vi en massa lekar vilket ledde till en massa skratt.
vid ett tillfälle skulle alla med förbundna ögon göra ifrån sig ett djurläte (som står skrivet på deras lapp) och hitta sin partner som är samma djur. vi gjorde det svårt för varandra, hur fan låter man som en struts?
det slutade med att alla lät likadant och sprang runt i huset och för att bekräfta att man hittat rätt partner stod man till slut och "konverserade" med djurläten i flera minuter, svårt att förklara men det såg jävligt roligt ut. typ "bipbipbipbip?"..."bzzbzzbzzbzz?"

tänkte bjuda på några bilder istället för att skriva ett helt manus men all in all var årets julafton rätt kul. folket gick inte förrän 3-4 tiden och Allan och Amber slaggade kvar hos oss. oh well, bilder.



mot restaurangen!



jag och baby innan vi beställde typ allt som fanns i menyn...



angela och julie tha gangstah.



under middagen körde vi post-it leken. (alla skriver en person, ger till personen till vänster och sen börjar man ställa frågor för att till slut komma på vem man är)



peppisar!!! som eliza och julie köpte i IKEA.



och pepparkakshus. vi hade ingenting att dekorera huset med så vi improviserade med chips och popcorn.



tjejerna.







alla klappar under granen.





Allan är helt inne i byggandet.



jag och amber.



dag för julklappsutdelning. Älskling fick Elizas present, en "i'm not a paper cup" mugg (som jag tänker sno från honom höhö, alltid velat ha en sån)



jag fick Allans present! :D



Hoppas ni där hemma haft en God Jul! ♥

ONE DOWN. THREE TO GO.

idag hade jag och business communication gruppen vår final presentation. Läraren (som för övrigt är stenrik) bjöd in riktiga investors som skulle välja vilken produkt/service som de helst skulle investera i. av totalt åtta grupper kom vi tvåa. awesome! är så stolt över min grupp. då kursen dels gick ut på att utveckla sina presentation skills så måste jag medge att vi gjorde riktigt bra ifrån oss.

"Group three, you made a reaaally good presentation today!" var lärarens ord. vanligtvis är hon hur petig som helst. we nailed it alltså!


Jag, Yanna och Amber.

Jag (Marketing Manager), Yanna (Financial Manager), Allan (CEO), Amber (Sales Manager), Christina (Product Manager)

CEO Allan and me. (han kom till mig helt panikslagen innan presentationen och bad mig hjälpa honom med slipsen haha!)



YOUR BOOKING HAS BEEN CONFIRMED.

Harbin Biljetter 4-5 Januari
Harbin Hotell
Japan Biljetter 19-26 Januari
Tokyo Hotell 19-21
Kyoto Boende 21-22
Osaka Boende 22-23
Tokyo Boende 23-26
Hong Kong Biljetter 31 Januari-10 Februari
Hong Kong Boende

några steg närmare våra resor!
one concern dock, P-H satt och bokade Harbin biljetter, samtidigt satt jag och bokade hotell, blev för excited och klickade igenom bokningen. sen visade det sig att P-Hs flygbiljetter inte hade gått igenom så nu har vi hotell i Harbin men inga biljetter att ta oss dit. äääh, det fixar sig!

nu har vi suttit i flera timmar. vi fortsätter nog imorgon istället.

HEADHUNTED.

blev headhuntad (när man blir tillfrågad mitt på stan, oftast gällande modelljobb) idag. TRE gånger under mina två shoppingtimmar. den första var en tjej från något skivbolag som även gör reklam, tv program och plåtar covers till tidningar. hon frågade om jag var modell, jag sa nej. sen gav hon mig ett nummer och ville att jag skulle titta förbi kontoret någon dag. men hm...det här är kina, ska nog avvakta och researcha mer om företaget först.

den andra var en man, han petade mig på axeln när jag stod inne på H&M och köpte underkläder (det var rea!) sakta men säkert la jag tillbaka allt jag höll i... (pinsamt?) oh well, han sa att han tyckte jag såg ut som en fashion art and design student och sträckte fram sitt visitkort. "Amway" företaget var han ifrån. han ville att jag skulle komma och jobba för dem... fattade hälften av det han sa, visste inte ens var amway var men han insisterade. googlade det nyss och tydligen är företaget rätt stort. "Amway is the largest direct selling company and manufacturer in the world that uses network marketing to sell a variety of products, primarily in the health, beauty, and home care markets" är de direkta orden tagna från Wiki. han frågade hur länge jag hade kvar av mina studier, om jag kommer tillbaka till Kina efter UK osv. krigare.

fortsatte sedan med min shopping. hittade en "business kjol" till morgondagens presentation. det är nämligen en del av betyget. våra outfits alltså. det ska se PRO ut.

Innan jag skulle åka mot Tian An Men för att möta upp älskling och gänget blev jag stoppad igen. "är du över 175?" var det första hon sa. "ehm...ja...?" kläckte jag ur mig. hon var från Skin något...minns ej och orkar inte hämta visitkorten. hon tog mina kontaktuppgifter och frågade om det var okej att hon hörde av sig nästa gång de ska göra något. "hao de" sa jag och skyndade mig iväg.

vi skulle se Marco Polo - dance performance, rätt mäktigt faktiskt. The national theatre var gryyyym. arkitekturen och the interior design var hur wawawewaa som helst. föreställningen och orkestern var bra och trots att älskling somnade till några gånger så gillade han den med :)

sen blev det koreanskt!

Jacob och Vicky fattas på bilden, de var tvungna att dra efter föreställningen.




SPICE SPIRIT.

i eftermiddags när älskling cyklat till skolan mötte jag upp Amber och tillsammans åkte vi till Walmart där vi inhandlade lite saker till julfesten på fredag. det blir mysigt julfirande här hemma hos oss med en massa lekar. vi kommer utbyta julklappar också så alla kommer ha med sig en julklapp värd minst 50RMB och sen blir det lotteri. vi är sååå grown up!

efteråt tog vi en taxi till WDK marknaden där jag köpte den första, bästa mössa jag hittade så är nu all set för Harbin där det är minus 30 grader...minst...

vid fem tiden mötte jag upp Älskling och hans klasskamrater för att sedan äta middag på Spice Spirit. Janice är bara här en termin och eftersom hon åker på fredag så hade de en liten goodbye-dinner för henne. vi var åtta pers, varav 3-4 EJ tålde stark mat, HA! mer mat till mig, älskling och Janice haha. tyckte lite synd om resten av grabbarna som dog flera gånger under middagen pga den starka sichuan maten. men vi var glada iaf :)

nu är vi hemma, P-H tränar och jag ska plugga lite inför mina finals. snart smäller det!





efter middagen delade jag och Baby på en Belgium Waffle på Phodaiz men noo, Jensens Belgiska våffla i mitt hjärta!

NEXT DESTINATION.

Vi har suttit och planerat hela kvällen. som det ser ut nu så åker vi till Tokyo den 19e Januari, stannar där i några dagar och åker sedan vidare till Kyoto, Osaka och sedan tillbaka till Tokyo innan vi flyger hem till Beijing. några dagar senare sitter vi återigen på ett plan ner till Hong Kong där vi kommer fira kinesiskt nyår. Längtar till lovet!
Dessvärre blir det ingen Korea resa iår, trots att det är suuuuperbilligt just nu har våra mammor sagt nej så nej it is. haha. förhoppningsvis hinner vi planera in en Korea resa nästa sommar istället.

det bästa av allt (okej jag överdriver men spännande är det allt), den första natten i Tokyo kommer spenderas i det berömda kapselhotellet. bara för att kunna bocka av det på listan. lär få klaustrofobi mitt i natten sådär men oh well, sen har vi fyrstjärniga hotell att se fram emot.

P-H sitter och spelar (han har återgått till nörd-fasen...) så sitter och pratar lite med mamma och ska strax hoppa i säng.

imorgon bokar vi biljetterna! WEEHOO!

Capsule Hotel




FLER BILDER FRÅN BUTCHER'S.



hela gänget.



baby gör sig redo inför utmaningen.



inte så tuff längre eh?



alla ville posa med burgaren, här ovan jag med Butcher's Bastard Burger.



efter maten blev det en romantisk promenad... i alla fall för vissa.



slutdestinationen: KTV!

POSE BABY, POSE!

har dragit in P-H i mina banor. mwaha. idag var vi och tränade inför Tsinghua Winter Passion - Fashion Show nästa lördag. yea, you heard it. Älsklingen min ska vara med och modella. dock kände han sig liten bredvid de andra killarna som alla var över 190 haha. kul ska det bli i alla fall och han var hur duktig som helst, trots sin enorma scenskräck.

efteråt åt vi en sen lunch/ tidig middag på universitetet innan vi cyklade till massagen. vi unnade oss det gamla vanliga, 90 minuters massage för 58RMB.

P-H biffar (tränar) nu men så fort han är klar ska vi bänka oss vid böckerna en stund innan vi kryper till sängs med någon film. såg "Despicable me" häromdagen och gud så vi skrattade. själva handlingen var väl ok enligt min mening men jag blev helt kär i Agnes, Edith och Margo OCH de gula figurerna (påminde om mig och P-H och hur gulliga vi är mot varandra haha) se den!



RESULTAT.

igår var vi som sagt på Butcher's och så tuff som jag trodde att jag var så slutade det med att jag bangade. P-H däremot körde på. han beställde in en Butcher's Burger...



den var alltså inget att mucka bråk med. större än de flestas huvud stod nu denna ubergigantiska burgare framför älskling som kände sig självsäker. burgaren skulle ner, på ett eller annat sätt. "Patric Wu" skulle upp på Butcher's Wall of Fame. (alla som lyckas finns med på den väggen och det var över en månad sen sist) då var det bara att börja... bit för bit åkte köttet ner. understa brödbiten, sallad...ännu mer sallad. ju mer han åt, desto mer fanns det på hans tallrik. hela gänget hejade på med spänning. skulle han slippa betala 138RMB eller skulle han bli besegrad av denna gigantiska burgare?

han gav upp.

min första tanke: TUUUUUUUR att jag inte gjorde utmaningen.

"om ändå P-Y vore här!" och kunde byta av honom, haha.

oh well, det var ytterst bra kämpat. vi var FEM personer som delade på en 10Pounds burger, och blev hur mätta som helst. att älskling nästaaaaan stoppade i sig 5pounds på egen hand gör ju att han förtjänar en stor applåd!


jag äter som en häst men come on, det här är ju för fasen omöjligt?! måste töja ut min magsäck gaaanska så rejält...

 




VEM TROR NI VINNER?

hör och häpna gott folk. ikväll ska jag, älskling och ett gäng vänner ge oss på vårt livs utmaning. i alla fall jag och älskling. vi ska stoppa i oss 5pounds (nästan 2.5kg) burgare inom tre timmar. det bästa av allt, lyckas vi får vi den gratis. annars blir vi 138RMB fattigare. en annan challenge är att man vinner 1000RMB om man lyckas äta upp en 4kgs burgare. ehm, det får vi ta nästa gång. måste töja ut magsäcken lite. hursomhelst, 5pounds burgare borde väl ändå gå?

Hur tror NI det går? :) återkommer med resultat senare ikväll.

For your information så har jag slutat äta för dagen, sparar mig till ikväll. bring it baby!

15 DECEMBER.

vaknade ur en hemsk dröm. drömde att P-H lagat en massa mat, specifically, pastarätter. ett tiotals rätter som han så fint hade gömt undan i diverse skåp vi har här hemma. så här hade jag gått runt och levt på instant noodles medans han ätit lyxig homemade food. gissa om jag vaknade med en sur min.

nu, två jordnötsmackor senare känns det bättre. sitter och förbereder min del av business communications presentationen medans P-H hoppar runt i huset (P90X-ar som vanligt).

idag blir det en lång dag på universitetet. skippade (not good) första lektionen men kommer ha ett möte vid fem så det jämnar ut sig. höhö.

dags att fixa iordning mig nu och strax cykla till skolan med älskling.


VI LEVER LIVET!



Koreanskt of course. det här stället har en mysig inredning med klotter och bilder precis överallt.





Spicy Spirit. Sichuan food. ÄLSKA!





Pankoo i ZGC, ännu ett koreanskt stället, här ovan en glad älskling och en glad Eliza.



KTV rummet vi hade sist hade DORAEMON tema. frågade om de hade Chibi Maruko San (Xiao wan zi) det hade de inte. osis. nästa gång kör vi Hello Kitty!

är ledig idag så har tvättat lite, ätit och bloggat. nu ska jag unna mig två timmars nap innan jag cyklar till skolan och köper badmintonracketar för ikväll är det jag och älskling vs Julie och Eliza!

ÅRETS ANDRA INKOMST.

både jag och Älskling krigade med att stiga ur sängen imorse. vi hade båda lektion vid ett-tiden och jag talar nog för oss båda två när jag säger att det var sjukt jobbigt att hålla ögonen öppna. men det var värt det.
efter lektionen skyndade jag till cafét för att göra en survery, experiment grej åt någon Ph.D snubbe från Hawaii. en timma senare var jag 100RMB rikare, katching! må vara pyttelite i sverige men här i kina kan man äta sig ganska så mätt, speciellt när det står "korean BBQ" på listan för kvällsplaner. oh yea!

P-H P90X-ar nu (ett program för att bli ripped) så när han är klar ska vi ut och möta några vänner från universitetet.

KTV.

Vi är nyss hemkomna från KTV med Amber, Madison, Lei och Ken. vi planerade att sjunga i två timmar, slutade med SJU! det kostade 160RMB för nio timmar där mat och dricka ingick. HOW AWESOME? vem behöver hotell när man kan sitta och sjunga, äta och sova i ett KTV-rum hela natten?

innan karaoken var Jag, Baby, Amber, Eliza och Julie i Zhong Guan Cun och åt middag på ett koreanskt ställe (igen, tänker ni...) det var gott så vi blev kvar ett tag och hann därför inte med bion. oh well, next time.

Nu blir det sängen. är helt slut. tur att både jag och Baby inte har lektion förrän vid ett-tiden imorgon (läs: sen)

så Godnatt!

OM EN POJKE.

Om en pojke.

Det var en gång en pojke. Pojken skulle öppna en förpackning. en liten och oskyldig förpackning. Pojken skär sig på förpackningen. Han skär sig i fingret. det börjar blöda. det slutar inte. Pojken får ett plåster. Pojken tycker synd om sig själv. väldigt synd om sig själv. han vill äta apelsin. färdigskuren och utan skal. han får färdigskuren apelsin utan skal. Pojken vill läsa manga. pojken läser manga. sen vill pojken ha massage. pojken får ingen massage. "Det gör ont i fingret" säger pojken. Pojken får massage. Det är inte synd om pojken längre.

- det är ett litet skärsår älskling! Och du ska vara man?
- jag grät i alla fall inte?

Jag antar att det finns en anledning till att han fått smeknamnet "Girly Patric". haha.

HELGEN.

åh, min så efterlängtade helg är här. iof är helger alltid efterlängtade. inatt satt jag uppe till tre och ruvade på min uppsats. fem sidor blev det. double spaced of course. hade en lektion och ett möte idag och lunchade sedan med Amber på ett...håll i er! koreanskt ställe. surprised huh. sen mötte jag upp P-H och åt en andra middag med honom på Tonkatsu (japansk restaurang med mycket kött) innan vi åkte till Zhong Guan Cun och shoppade lite små men nödvändiga grejer, strumpor och underkläder. ingen shoppingspree direkt.

morgondagen är ej planerad än men en rejäl sovmorgon står på schemat iaf. väntar på att älskling ska beställa klart sina proteinpulver så vi kan titta på "The Switch", en chic-flick med Jennifer Aniston.
på tal om det, JAG VILL SE "THE TOURIST" MED JOLIE OCH DEPP! tvivlar på att filmen kommer visas här i landets biografer och ÄVEN om den skulle göra det så skulle förmodligen halva filmen vara bortklippt ändå. jippi.



TAKE ME BACK.

istället sitter jag här och kladdar på min Behavioral Economics uppsats... oh dear lord vad jag vill ha helg nu nu nuuuu!


EFTER REGN KOMMER SOLSKEN.

lite komiskt att vi nuförtiden sover på wal-mart-luftmadrassen som vi köpte innan mamma och brorsan hälsade på när vi har en gigantisk säng i rummet. det är indeed mysigare härute för det är svinkallt inne i rummet. plus att det känns lite som vår lilla koja (jag älskade att bygga och sova i min och brorsas kojjor när vi var små!)

hursomhelst. jag har två behavioral economics läxor som ska in imorgon. jag har inte gjort en enda. än. ändå ska jag och älskling på date ikväll! not. haha. vi ska bara käka på ett annat koreanskt ställe som jag upptäckt. deras specialité där är hund hot pot, vilket jag tror vi skippar. men deras kimchi soppa är dö-god. så nu ska jag se till att råplugga timmarna innan älskling slutar sina lektioner.


PLUGGDAG&JULKÄNSLA

häromdagen inhandlade vi vår mini julgran för att få lite julkänsla i lägenheten. ska nog börja spela lite julsånger hemma också bara för att köra all in. julen har alltid varit en familjehögtid för mig, men iår kommer den firas på andra sidan jordklotet med älskling och några vänner. nu fattas bara pepparkakor och lussebullar! undrar om de säljer lussebullar på IKEA? får nöja mig med min marabou choklad så länge.

idag är i alla fall "plugga" inskrivet i kalendern. har mycket att ta igen nu efter Taiwan resan. ska köra några timmar här hemma innan jag cyklar till cafét på universitetet och kör ett plugg-maraton där.

ciao.




BOYS VS GIRLS.

innan vi körde tjejerna mot killarna slog mamma oss stenhårt i en omgång. det sitter tydligen i ryggmärgen. hon som inte spelat på över 20 år. här nedan mammas och mina poäng, killarnas poäng tog vi inte ens kort på haha.


sen slog vi ihop oss. killarna ville visa att de var bäst. måste medge att det var väldigt tight ett tag innan jag och mamma rusade iväg med poängen, det resulterade i detta:

P-H&Max vs Mamma&Mig

Mwahahaha! vi mobbade killarna hela vägen till flygplatsen sen :) girlpower!



WANGFUJING MED MAMMA OCH BRORSAN.

idag åkte mamma och brorsan hem till sverige, men vi hann ta en snabbtur till wangfujing för Max ville testa skorpionerna. tills han såg att de rörde sig...



han bangade...likaså vi andra haha.





sen var det dags för en utmaning igen. här nedan ser ni P-H och Max poäng. baby gjorde inte så bra ifrån sig med andra ord haha.



och här har ni mammas och mina poäng. oh yea!




sen körde vi tjejerna mot killarna. hur det gick får ni veta imorgon :) för nu blir det sängen!

Godnatt!


SHOPPING.











lite av shoppingen, resten får ni se med tiden :)



MAMMA OCH BRORSAN ÄR HÄR IGEN.



i väntan på vårt bord på koreanska stället. över TIO nummer framför oss men efter middagen tyckte både mamma och brorsan att det var värt en timmas väntande.







avslutade med att köpa med oss lite marknads-snacks hem.

TAIWAN DAY 7&8.

1 December

idag åkte vi in till Taipei som ligger ca 1 timmas tågresa från Taoyuan. gick runt på ximending ett tag, precis som jag minns det! sen tog vi en taxi till taipei 101 där vi tog en massa foton. invigde även min polaroid kamera. i luuurve!
vid femtiden anlände mamma till taipei så vi mötte upp henne på tågstationen och åkte sedan till restaurangen där hennes barndomsvänner väntade. sjukt roligt att träffa alla igen. efter middagen körde vi till hard rock cafe för att köpa P-Hs tröja, dessvärre hade de stängt ner så får bli nästa gång. vi körde istället till en nattmarknad vid 101 och åt oss fulla med taiwanese snacks. stinkande tofu, marinerade majskolvar osv. i was in heaven!
vid midnatt tog vi en taxi tillbaka till taoyuan och somnade med detsamma när vi kom fram.

2 December

idag vaknade vi tidigt för att åka tillbaka till Beijing. blä. me dont like. veckan har gått så oerhört snabbt och jag längtar redan tillbaka. moster skjutsade oss till flygplatsen där vi åt en rejäl frukost innan vi shoppade lite på taxfree innan boarding. tre timmar senare var vi framme i kalla Peking. take me back!

Imorgon kommer mamma och brorsan!

TAIWAN DAY 6.

30 november.

igår kväll när vi var ute på middag så hade vi inbrott hemma hos mormor och morfar. det är rätt vanligt att familjer blir bestulna direkt efter att någon i familjen gift sig för de vet att man kan ha lite cash hemma. så sjukt idiotiskt att förstöra ens bästa dag i livet på detta sätt, anyways. mina släktingar är väldigt lugna, öppna och glada av sig så vi skakade av oss det snabbt. medans vi satt på middag så var morbror hemma och tittade efter vad som hadde blivit stulet. han gick upp till fjärde våningen där vi bodde och sa att tjuvarna hade varit där för rummet var vänt uppochner. dock hade de varken rört datorerna eller mobilerna som låg framme, han tyckte det var hur skumt som helst. sen avslöjade vi att rummet verkligen var så stökigt hahaha. so it all made sense. tjuvarna hade inte hunnit upp till vår våning. enligt moster så trodde tjuvarna säkert att andra tjuvar redan varit där så de sket i vårt rum för det var så stökigt haha.

på morgonen packade vi då det var dags att åka upp till taipei. tågresan gick snabbt och smärtfritt och när vi var framme så lämnade vi av väskorna hos moster innan vi gick ut och åt/shoppade. ÄNTLIGEN kom jag inte hem med tomma händer, fick med mig ett par svart kängor/boots, en väska, kofta och klänning. älskling har än så länge köpt ett par mjukisar (50kr bara!) och en ny väska. visar allt sen när vi är tillbaka i beijing.

utöver det vill P-H köpa en "我爱台湾" tröja (jag älskar taiwan) haha. can't blame him. Taiwan i mitt hjärta.

TAIWAN DAY 5.

29 november.



japanese dinner.



här med kusinerna. benny ville som vanligt sitta bredvid mig...





...så han kunde se till att P-H inte kom för nära haha.



de spelade in någon film i bakgrunden, huvudrollerna var okända för min del. ägaren sa att hon ville byta ut den manliga huvudrollen med P-H haha. min snygging.



på kvällen blev det shopping och arkadspel. här utmanade max oss...



mamma (hon spelade med en hand för hon höll i mobilen) och brorsans poäng



mina och P-hs poäng. ja, som ni ser var phs poäng inget att hänga i granen med haha :P

TAIWAN DAY 4.

28e november.

idag var en slapp dag. vi körde upp till bergen och njöt av hot spring. vi båda hade glömt badkläder så P-H fick köpa ett par shortsspeedos (haha!) och jag fick låna baddräkt från moster. vi såg roliga ut båda två.








RSS 2.0