TSINGHUA LUNCH + TSINGHUA SHOPPING.

vi pluggade fram till klockan fyra imorse och avslutade med ett avsnitt av The Big Bang Theory så idag belönade vi oss med en lyxig lunch på universitetet och lite shopping i souvenirbutiken. vi var ute efter en varsin hoodie men våra storlekar var slut för tillfället. istället tröstade vi oss med en varsin tsinghua-mugg.


 

vi fortsatte med en shoppingtur, dessvärre inhandlades inget denna gången heller. prutade ner ett par kängor från 210 till 80rmb men storleken var fel.

- men dina fötter är svullna nu för du har gått hela dagen, imorgon bitti kommer du kunna ha dessa igen, säger försäljaren.

vet inte hur genomtänkt det där var av henne. jag köpte de inte. sen cyklade vi till xiabu xiabu och käkade hotpot. nom nom nom! alltid proppfullt där och nu vet vi varför, it's awesome.

nu har vi bänkat oss vid matbordet och är redo att plugga hela natten lång. detta istället för beijings största halloween fest som vi egentligen skulle på! vad är det för fel på oss?

OKEJ, NU KÖR VI!

igår under läxförhöret:


Jag: okej, skriv 邮件 (you jian - email)...BRA! okej, skriv...邮局 (you ju - posten)

P-H: hm... 邮 som i 游戏?(you xi - lekar)

jag: nej, 邮 som i 邮件...

P-H: är det 邮 som i 游泳? (you yong - simma)

jag: nope, 邮 som i 邮件...

P-H: aha! 邮 som i 旅游?(lu you - resa)

jag: NEJ, 邮som i 邮件!!!

P-H: hm...

jag: okej, skriv 邮件... (han skriver 邮) okej STOPP DÄR! bra, nu skriver du 局...

P-H: va? Ahaaaa....

 

bord + huvud = dunk dunk duuuunk! :P

 

 


TRO DET ELLER EJ...

men jag och P-H (ja, han har varit utomordentlig duktig) har under de senaste FEM timmarna suttit och ätit pluggat nonstop! han har bankat in 823743 kinesiska tecken och jag läst 8937243 sidor i min Marketing bok. det kallar jag study spirit!
självklart har vi bunkrat upp med choklad, choklad och ännu mer chocklad.

får hoppas att denna inställning håller i sig i några dagar framåt. på måndag är det dags för sluttentan i Marketing Management och sedan på onsdag har jag två kinesiska presentationer. efter det är har jag bara en midterm kvar i behavioral economics.

Förresten, jag hittade en död insekt i min mat idag. bara så ni vet.

så...Jag förhör P-H på nya ord och när han glömmer bort något försöker jag med alla världens metoder påminna/förklara för honom hur man skriver ordet. såhär kan det gå ibland...

响 som i 向前的向 plus 口framför...

han fattar inte.

okej, skriv en 口。。。okej, skriv en till 口bredvid. okej, nu ritar du ett hus runtom plus ett skorsten som sitter lite snett.

detta får jag av honom:


antingen så är jag en riktig dålig lärare eller han en riktig dålig student. jag gissar på det sistnämnda. höhö.

nu är pausen slut. back to work!


HOTPOT.

hade en lektion idag (P-H går som vanligt 13.00-17.00 varje dag) och gick sedan på basketträningen. stannade dock bara ett litet tag innan jag cyklade till business byggnaden för att ta itu med behavioral economics-läxan tillsammans med Julie.
till middag blev det inget mindre än hot pot! på campus. billigt (20rmb var) och inte alls så pjåkigt. blir nog fler besök framöver. DOCK, slår det inte det absoluta hotpot stället Hai di lao (där vi åt med Qing och Meng innan KTVn) där servicen är grym och maten wawaweewaaa! tänk er, vi fick vänta nästan tre timmar på ett bord och stället var h-u-g-e!

ska läsa något kapitel i marketing boken innan jag hit the bed. tre tentor nästa vecka. awesome! min helg kommer bli grym!

TUR I OTUREN.

vår shoppingtur igår kom inte längre än till K-street här i området där P-H beställde sin bimbimbap och jag min efterlängtade kimchi soppa. dessutom hade jag en midterm att förbereda mig inför, en midterm som inte blev av idag. kände det på mig redan klockan 5 imorse när jag vaknade för att förbereda min presentation med en massa hjälp från mamma då vi är alldeles för många i klassen som ska hålla en presentation på 15 minuter var. för att inte nämna att jag är näst sist på listan. oh well, nu får jag en extra vecka till att förbereda. inte så pjåkigt.

köpte hem några buns till frukost och väntar nu på att den utseendefixerade av oss två ska fixa sig så vi kan cykla till skolan för eftermiddagens lektioner.

ikväll får vi hemleverans på... min efterlängtade dammsugare! dammlagret här är uppemot 5 cm nu. vi har sånt jobbigt brunrött-aktigt golv som glänser och är a pain in the biip att städa.

men ikväll blir det ordning och reda igen! (och ja, jag hatar fortfarande att städa. får skylla mig själv att jag klagade så mycket på P-Hs pedanta sida, nuförtiden pillar han bara navelludd! gargh, i hate myself sometimes...)

REJÄL FRULLE.

igår slog vi rekord i antal läsare på bloggen. perfekt. antar att det är sådana miserably-romantiska bilder ni vill se av oss :P ni får peppa P-H till att uppdatera oftare helt enkelt då han kör på blogg-stilen "en bild säger mer än tusen ord" (egentligen är det för att han är för lat för att skriva något) anywho, vi har precis stoppat i oss både jordnötsmackor och havregrynsgröt och är nu ready for school. jag är ledig idag men har en massa group meetings att närvara på samt en midterm imorgon att förbereda mig inför. det känns inte ljust alls.

... P-H kom precis och frågade vad jag ville göra ikväll. jag tänkte säga "plugga" men istället kom det ut som "shoppa" så ikväll åker vi till xidan och shoppar lite vinterkläder! woho! (nu blev dagen helt plötsligt mycket ljusare...)


DET KOMMER BLI EN LÅÅÅNG VINTER...

Åh vad kul! nästa resa planeras redan. destinationen blir Hong Kong och planeras bli av runt kinesiska nyår. ska bli något att se fram emot.

idag åkte min röda everest jacka på. tror det är minus femhundra grader ute. minst.
dagen har inte varit speciell händelserik utan lektioner och sedan lite shopping med älskling. vi investerade äntligen i en dammsugare och...ja, en massa mat så vi slipper gå ut i kylan.
dessvärre är det a little bit too late, varit snuvig hela dagen och känner även hur febern börjar kika fram, blir nog en tidig kväll för mig. ska bunkra upp med snacks och "two and a half men" som blir den perfekta medicinen.

nej, nu signar jag av!

AMBER'S CAMERA.

hur gulligt är det inte att P-H lägger upp vår absolut mest romantiska bild ever? antar att jag får skylla mig själv som bad honom uppdatera bloggen lite. oh well, för er som fått en knasig bild av oss kan väl istället försöka njuta av dessa bilder tagna med Amber's kamera :)




(klicka för större)









Hemmamys!

Här myser vi lite hemma. //P-H



SLAPP SÖNDAG.

Jag och P-H har haft en lugn söndag. med tanke på den tuffa veckan vi haft så förtjänade vi det. började med en rejäl sovmorgon innan vi åkte ut på några ärenden, stannade någonstans på vägen för lunch och slutade med att gå runt i några butiker. nu är vi hemma och ska strax plugga lite (och titta på några avsnitt av "two and a half men") ikväll blir det italienskt!


BILJETTER, CHECK!

Fick precis hemleverans på våra biljetter som vi bokade igår. blev dyrare än vi hade räknat med men det kommer vara så värt det! (tror och hoppas jag). hursomhaver så åker vi den 25e November och stannar i fem dagar pga skola. den 27e November är det morbrors bröllop så när allting lugnat ner sig här ska vi ut på jakt efter kläder att ha på oss den dagen. så, vart ska vi? TAIWAN BABY!

utöver det spelade jag min första basketmatch idag här på Tsinghua, business department mot physics department, vi vann med 44-8 så en bra start på turneringen. Älskling som kom och tittade på tyckte jag körde för aggressivt och måste förlänga mitt stubin lite. sigh, domaren var extra hård mot oss för vi ledde igenom hela spelet så varje liten snudd blåstes. oh well, dags att tagga ner.

resten av helgen kommer bestå av plugg, plugg och plugg.


15.



15 månader ♥

BILDER FRÅN MENGMENGS KAMERA.


VILL HA SÖNDAG NU!

hade en lektion i marketing management 营销管理 innan jag lunchade med Amber. cyklade sedan till en marknad här i wudaokou för att shoppa. tre våningar med en massa kläder, de flesta importerade från korea. hittade en massa men slog inte till (why oh why? ska definitivt tillbaka dit) så kom hem med en scarf och två sport bh-ar. totalt 50rmb.

skyndade oss sedan till ett projektmöte och avslutade dagen med middag här i Wu. förresten! jag har joinat business departments basketlag! blev introducerad till lagkaptenen för tjejlaget som var giaaaant. med sina 183cm kände P-H sig kort. men är excited, på söndag har jag min första träning! inte spelat på flera år så känner lite pressure då de tydligen ska vara helt okej. men åh så förväntansfull jag är!

P-H har gått till gymmet och jag ska bänka mig vid skrivbordet för att plugga. presentation och inlämning av en behavioral econ. läxa så blir nog inte mycket sömn inatt heller.


BEBIS.

har aldrig varit en morgonmänniska men idag flög jag ur sängen när alarmet ringde. skyndade mig för att springa ut och se om min bebis (min älskade cykel) stod kvar och visst gjorde den det! det är ju känt att cyklar blir stulna här så när jag köpte min vackra cykel för att slippa GÅ varje dag så uppstod ju nästa problem, hur ska jag hindra den från att bli kidnappad? dessutom hittade vi inget bra parkeringsställe igår så fick låsa bakhjulet och bara låta den stå där, det var inte lätt att lämna den där i mörkret. sov dåligt hela natten av oro (nä skojar, jag sov som en gris) anyways, den var kvar och har både idag och igår cyklat runt hela campus, bara för att! lyckades till och med skjutsa P-H, am i good or? helt glad som jag är springer vi på Kafai som står där med sin moppe. vilken glädjedödare. haha nejdå, i love my bike. men nu byter vi ämne.

hade läxförhör i 40 glosor idag på kinesiskan. think i nailed it. åt sedan middag med älskling innan jag gick vidare till ett projektmöte och han mötte upp sina grabbar för att plugga tillsammans. how cute? frågan är om de kommer få något gjort.

hemma nu och ska strax sätta igång med pluggandet i väntan på att P-H ska komma hem. planerna ikväll är plugga och se på the amazing race.



STÄDA OCH PLUGGA.

God morgon kära vänner!
P-H har gått till gymmet men jag valde att unna mig en riktig sovmorgon. Ska dock strax upp och börja röja undan lite här hemma, för sen ska vi bege oss till universitetet och möta upp Amber (taiwan) för att köpa våra nya cyklar! det var på tiden, vi har varit här i en månad och jag har GÅTT till mina lektioner varje dag, fram och tillbaka. nej idag blir det ändring på det.

efter det blir det en snabblunch med J och E innan jag och J fortsätter att tackla vår "behavioral economics"- läxa som ska in på fredag. ikväll blir det återigen plugg för min del. sigh. börjar känna mig som en student igen. det var ju tänkt att detta år skulle vara som semester! anywho...

nu ska det städas!

för ett tag sen var vi ju i Wangfujing där dessa rackare fanns på spett. om vi åt? nääääää

sen tänkte jag shoppa skor men hittade inga i min storlek dessvärre...

P-H tyckte att jag blivit en riktig kines... han har inte kommit riiiktigt dit än, han får nog träna lite på sina vighet innan han kan bli en riktig risplockare!

 

 


LUSH.

med två timmars sömn i bagaget sprang jag till universitetet imorse för att skriva min tenta. har tidigare blivit lovad om att få skriva tentan på engelska så när läraren delade ut kinesiska versionen ryckte det till i alla mina nerver. han bad mig och en annan student (visade sig att han också var från sverige! hur stor är oddsen liksom?) börja skriva lite medans han skulle fixa fram den engelska versionen, phew. vi fick den efter en halvtimma så var sist ut från klassrummet, blev inte lite stressad.

tentan? tror det gick bra. nu är det bara att vänta på resultatet. missade självklart lunchen med Julie och c/o men träffade upp de senare. lärde känna ännu en svensk, trevlig en. pluggade lite med J innan jag mötte upp min projektgrupp så ja, en pluggdag på hög nivå. Älskling joinade oss senare för middag (där Allan berättade en massa spökhistorier som ägt rum här på tsinghua, perfekt för en coward som mig. kommer inte våga gå runt på campus något mer men who cares, det var kul) innan vi gick till Lush på "movienight" vilket bara var en ursäkt för att hänga med några vänner för filmen sög apa.

så nu är vi hemkomna efter en trevlig kväll ute och är nerbäddade i sängen och tittar på "the amazing race". ikväll blir det att ta igen all missad sömn! oh yea!

MIDTERM.

imorgon (om några timmar) äger Mid-term tentan i Marketing Management rum så det är vad jag sysslat med de senaste tre dagarna, panikläst igenom kapitlarna. åtta lästa så nu återstår endast ett kapitel innan jag får lägga mig. helt sjukt hur snabb man blivit (tvingat sig själv) på att läsa. började tentaplugga i fredags för trots att jag hade med mig böckerna till shanghai så blev det inte mycket gjort då vi som P-H tidigare nämnde blev matförgiftade. som sagt, började läsa i fredags, fortsatte igår och idag, på tre dagar har jag lyckats läsa igenom 300 sidor. om det sitter? that's another story. nu håller vi tummar och tår att jag klarar tentan.

Har även en presentation som äger rum imorgon, fem minuter så den får jag improvisera fram helt enkelt. fan, det här med time management alltså...

såg förresten SATC2 med P-H tidigare idag, vilken besvikelse. det enda jag tittade på var deras outfits, allt annat var en ren sörja. nä, me no like. därför har jag bett älskling att ladda ner senaste säsongen av top model till mig. längtar tills tentan är över så jag kan börja leva som en människa igen.

tillbaka till boken.


Dag nummer fyra a lá Expo!

Eftersom dag tre gick mest åt till att få upp andra dagens mat så tänkte vi bespara läsarna från våra mindre charmiga moment.
Den fjärde och sista dagen däremot kände vi oss pressade att släpa oss själva till Expon eftersom det ändå var huvudpunkten av vår lilla resa. Sammanfattningsvis var det det stora folkmassor, många nästan overkligt futuristiska byggnader av ländernas topp-arkitekter, lika overkligt långa köer till byggnaderna och en ganska sorglig liten kvällsparad. Påminde väldigt mycket om Disneyland förutom att det inte egentligen fanns något att göra på själva attraktionerna.
USA Pavillion. Kom tidigt till Expon och lyckades hinna före folkhavet till vårt första stopp.
Obama höll ett litet föredrag om den amerikanska andan. Kändes väldigt hollywood.
Tysklands paviljong.
Turkey Pavillion.
Vår svenska representant! Varför hittar vi aldrig såna häftiga byggnader i Sverige?
Vi fick ett varmt välkomnande av fröken Victoria Karlsson.
Yeah. Vår prins och prinsessa gör succé världen om!
Polska.
Espana..
Komplett med en matador-dansös..
..och en gigantisk bebis. Har absolut ingen aning om vad det har med Spanien att göra dock.
Här står vi i kö till den brittiska paviljongen. Man släpps in i batcher och de bestämde att batchen slutade med personen framför oss så här ser ni oss första i kön :)
Här har vi den största igelkotten i stan!
Såhär såg det ut på insidan. Vad är det kanske ni undrar er?
Det är en stort bibliotek av frön från världens alla växter. Pretty cool huh :)
Självklart kunde vi inte missa Kinas lilla hytt.
Till underhållning fanns en orkester bestående av risskålar och tekoppar.
Hälsningar till Babu!
Taiwans.
När vi gick förbi Saudi-Arabiens kö (som för övrigt var den absolut längsta i hela Expon) så hörde vi ett skri. Tydligen så hade det uppstått bråk kön då två tjejer försökte tränga sig igenom och fick varsin käftsmäll som respons av familjen framför.
Våra Expo pass. Inuti ländernas byggnader kan man få pass-stämplar från respektive. Många gick runt med en bunt om 15-20 st och stämplade. Får kolla upp på ebay om det finns en marknadsvärde på de i framtiden :)

ANDRA DAGEN I SHANGHAI.

5/7

Fick ett par flaskor complementary water från hotellet som vi la in i kylskåpet. I sömnen råkade jag plocka ut fel flaska.. En 33cl Evian som kostade 30RMB!! Så det var bara att springa ut och och leta upp en motsvarande flaska och köra den klassiska switch-a-roon innan personalen skulle märka något. Problemet var bara att ingen butik inom en 2 km radie sålde just denna flaska..

Shanghai Library. Vi gick aldrig in. Ville bara ta en bild med den och känna oss duktiga.

En skulptur av en splicad version av världens farliagste djur. En Hajnoshörnfant!
På kvällen hittade vi en japansk restaurang med sushi och teppanyaki-buffé. Man beställde buffén och fick beställa vad man ville och hur mycket man ville från deras meny. Även dricka!
Vi kände oss lyckliga och belåtna tills vi vaknade upp nästa morgon och märkte att vi hade blivit matförgiftade..

FÖRSTA DAGEN I SHANGHAI.

4/7

vi anlände vid tio tiden, köpte med oss buns och tog oss sedan till hotellet för en liten powernap. varken P-H eller jag är stora fans av "brist på sömn"-klubben och då vi fick tvinga oss ur säng vid fyra-fem tiden var det välbehövt.
när vi tagit igen vår sovmorgon så åkte vi till Nanjing Xi road där vi researchat om att all shopping fanns. scannade igenom galleria efter galleria men det enda vi kom hem med var en full mage.
Jag beställde en lyxig sashimi och älskling beställde för att sedan lida igenom en hel krabba (han är lat till den grad att han inte äter vindruvor med kärnor i, föreställ er en krabba...) mätta och halvt belåtna (jag var superbelåten) fortsatte vi vår shoppingtur innan vi åkte tillbaka till hotellet.



frukoststället där vi inhandlade våra goda buns.



på vägen ut såg vi denna söta men något trötta familj.



hade världens cravings för sashimi och här fick jag den! 



P-Hs enligt honom, jobbiga krabba.





efter x antal timmar - mission complete!


HEMMA!

Sorry för extremt dålig uppdatering men hotellets internet var svindyrt. hursomhelst så är vi Hemma från Shanghai nu! resan tillbaka var inte den bästa då vi båda blev åksjuka men mer om själva resan imorgon för nu blir det sängen!


SHANGHAI 4/10-7/10

Om några timmar måste vi upp för att ta oss till flygplatsen. planet går vid åttatiden. väskorna är halvpackade (bara skolböcker typ...) vilket är planen då vi gett oss själva tillstånd att shoppa loss i shanghai. så ju mindre vi tar med oss, desto mer kan vi ta med oss hem.
hela helgen har gått åt att leta efter en bra kamera, utan resultat. ett tag funderade vi på att investera i en systemkamera men seriöst, orka kånka runt på den hela dagarna. så nu lutar det åt en så liten men så bra som möjligt. vi får fortsätta jakten i shanghai helt enkelt.

nu blir det sängen. hörs när vi är framme på hotellet!


Förresten!
har gymmat de senaste två dagarna (mer än vad jag någonsin gjort tidigare, i rad dessutom) igår började jag med att springa/jogga två km, fortsatte med att springa 500 trappsteg (de har en cool trapp-maskin) och fortsatte sedan med lite styrketräning med P-H. eeeh, creds to me säger jag bara! trots att jag var död, höll på att svimma och kallsvettades efter passet igår så tog jag mig själv i kragen och gick tillbaka dit idag igen. i'm proud! så, nu är jag ännu mer värd shopping spree-et!

Godnatt!

HEMMASPAET VI HADE HÄROMDAGEN.

en överexcited älskling.


SHANGHAI NEXT.

som tidigare nämnt planerade vi ett Shanghai besök och då vi har en veckas lov framför oss tänkte vi passa på. biljetterna är nu bokade och klara. även hotellet. Det blev till slut Galaxy Hotel, ett fyrstjärnigt hotell beläget mitt i smeten. För en extra hundring kunde vi uppgradera till ett Deluxe room vilket var ett självklart val. nu är det bara att njuta av helgen för på måndag flyger vi söderut.


VICS.

igår blev det utgång till Vics i Sanlitun. Innan dess hade jag fått vänta på mitt pass i FEM hela timmar bara för att kineser är så inkompetenta ibland. anyways. nu har jag mitt pass och Shanghai biljetterna är bokade! Vi åker på Måndag och stannar till torsdag. självklart blir det Expo-besök. Förhoppningsvis hinner vi investera i en bra kamera innan dess.

okej, tillbaka till rubriken...
Vi tog en taxi till Sanlitun och mötte upp ingen mindre än Seyf (Min Tunisiska kompis jag lärde känna på OCAC2004 i Taiwan) det var ett kärt återseende och vi hittade sedan Carrie och hennes vänner inne på klubben som vi röjde loss med resten av kvällen. Dock stannade vi inte alltför länge utan tog vårt pick och pack (gamla ålder och vita hårstrån) hem och sov... ända till klockan 17.00 i eftermiddag! seriöst?

By the way, igår gjorde vi något som vi aldrig trodde vi skulle göra. ever. vi lämnade en restaurang efter att ha tagit två tuggor av maten. JAG OCH P-H, de minst petiga människorna (när det gäller mat) i hela världen lämnade alltså ett ställe för maten var så crap att vi sket på oss. Köttfärssåsen var inget annat än tomatsås, när jag sedan konfronterade servitrisen så försökte hon förklara hur köttet blivit mosat/malet att det inte syns längre men att det finns där. det var gränsen. vi betalade och gick. Pizzan rörde vi knappt heller. Big Pizza heter stället. INGET att rekomendera.

nu är vi precis hemkomna från K-street där vi beställde in allt möjligt. BimBimBam, Kimchi soppa, BimBimBam med fiskrom etc osv. Mätta och belåtna ska vi nu vila en stund innan vi ska iväg och få lite massage! Yea, this is life! :D




RSS 2.0