TAIWAN DAY 3.

27e November.

bröllopsdagen:
började med att vi försökte bryta oss in i vår bil klockan 4 på morgonen. jag, älskling, brorsan och kusinen blev hungriga efter all kortspelande så morbror skulle köra oss till nattmarknaden för att handla lite nattkäk när han råkade låsa in nycklarna i bilen. så där stod vi, mitt i natten och försökte bryta oss in. till slut fick vi ringa bilmekanikern som kom med sina verktyg. fortfarande, klockan fyra på morgonen! älska asien alltså.









med ytterst få timmars sömn var det sen dags för bröllopet...





mormor, mamma, jag, kusin Shanna och lilla mostern.



jag och brorsan.



här med älskling.



här kör de en benny-pose.



mamma och brorsan.



brudparet åkte in i en askungen-pumpa. sååååå coolt.








TAIWAN DAY 2.



dagen började redan några sekunder efter midnatt då älskling smög ut till 7-eleven för att köpa en tårta till mig medans jag duschade. ljuset improviserade han med, sötisen.



dessutom fick jag en present...



chibi maruko chan! 小丸子! växte upp med denna serie, me love!



fann detta när jag skulle borsta tänderna på morgonen därpå som min älskade pappa skrivit!



andra lunchrundan.



sen åkte vi till kaohsiung och möttes av glada småkusiner.



jag och älskling var som vanligt urgulliga mot varandra...



Benny, min yngsta kusin sa till P-H att han och P-H är konkurrenter. HAHA! hur söt som helst.

Benny - 我和柏康哥哥是情敌。。。
jag - 情敌是什么?
Benny - 就是,两个人喜欢同一个女生啊!





sen firades vi som tidigare nämnt med tårta!

sen fick jag min riktiga present från älskling...


polaroid kamera! oh yea! :D


TAIWAN DAY 1.

vi kom fram till taoyuan vid tolv tiden och blev upplockade av moster. vi åkte hem och lämnade av oss väskorna och gick sedan ut för vår första måltid i taiwan. nudlar (台湾牛肉面osv) och bubble tea! (珍珠奶茶)vi åt oss mätta och belåtna och på eftermiddagen körde vi ner till Taichung där farmor bor. när vi väl var framme var det dags att äta igen. vi åt buffé med ALLT! sushi, sashimi, stek, skaldjur, hot pot osv. vi åt tills vi sprack.

senare åkte mamma och moster vidare till kaoshiung medans jag, brorsan och älskling stannade kvar en natt i Taichung för att vara med pappa. vi gick runt på nattmarknaden som var proppat med folk. feels good to be back in taiwan!








UPDATE FROM TAIWAN!

vi ber om ursäkt för dålig uppdatering men vi har inte haft tillgång till internet förrän nu. vi är hemkomna från en hot spring dag uppe på bergen med mina släktingar och ska strax lägga oss för imorgon väntar ytterligare en fullspäckad dag innan vi åker till Taipei på tisdag morgon. men tänkte bara slänga upp några bilder så ni har något att titta på innan vi uppdaterar nästa gång :)



min lillkusin fyller år dagen innan mig så här firar vi tillsammans med tårta. ignorera datumen.



morbrors vackra fru.



på bröllopet med, här med mormor, morfar och mina två småkusiner.



hot spring!


DE ÄR HÄR!



efter att vi hämtat de på flygplatsen så åt vi en lunch på Tsinghua. tre brickor fulla med mat för endast 30RMB. de tappade hakan.



här utanför yuan ming yuan 圆明园









grabbarna klättrade upp och kände sig mäktiga.







avslutade dagen med middag på Quan Ju De.

efter en lång resa utan sömn har mamma nu somnat. älskling, brorsan och jag har precis spelat klart några omgångar kortspel och ska nu lägga oss för imorgon bitti går flyget till TAIPEI!



MASSOR ATT GÖRA.

imorgon kommer mamma och brorsan. har börjat röja undan lite härhemma. blir en fullspäckad dag idag. ska strax ut och fixa min naglar inför bröllopet och sen cykla till wdk marknad för att kolla efter lite grejer till brorsan, eventuellt se om jag hittar någon klänning att ha på mig (neeeej, har fortf inte lyckats hitta en klänning att ha på bröllopet) sen vid femtiden har jag möte med business comminucations gruppen och efter det blir det att möta upp baby för att åka till silk market och hämta hans kostym OCH (om jag fortf inte hittat något) leta efter min klänning.
allt måste gå chop chop för sen ikväll kommer amber förbi och ska få sitt hår färgat av mig.

sen på torsdag flyger vi till Taiwan!

FÖRRESTEN:
max kan du vara snäll och logga in på skype någongång? måste veta när ni landar osv. eller maila.

798 ART EXHIBITION.

Vi mötte Amber och Justin vid tio tiden imorse och åkte sedan till 798, ett ställe med en massa konstutsällningar. var där i några timmar, tog en massa foton och chillade sedan på ett mysigt café. vid femtiden åkte vi till Silk Market där vi hann träffa Stefan en stund innan han skulle åka till flygplatsen. vi gick då på jakt efter min klänning till bröllopet. utan resultat. så sjukt svårt att hitta festkläder/klänningar här i beijing. får göra ett nytt försök imorgon. fick precis ett mess från min lärare som ställde in morgondagens lektion (YES!) så nu är jag ledig i två dagar och sen kommer mamma och brorsan och dagen efter det blir det TAIWAN!

Amber har beställt en chin up pull bar åt älskling för han varit så ivrig med att ha en nu nu nu så nu ska vi cykla till hennes studentlya och hämta den så älskling får sova gott inatt.

bilder från dagen kommer sen när vi kommit hem igen.


bildupdate:





borde jag vara orolig?



vi tog med oss matsäck.



det här paret var inte lika glada som vi var.



jag och amber med en hunk.





P-H tyckte synd om denna man...kvinna...(?) man...?! eh...va?









sen ville P-H tatuera sig...



detta par ville mucha bråk så då visade vi vad vi gick för.





träffade på en ensamvarg som ville göra "E.T phone home" med mig.



älskling flippade ut när han såg transformers och ville ta hundra bilder med den.



sen drog jag världens roligaste skämt, syns det?

:D


PLÅTNING.

igår mötte vi upp Stefan och hans vänner från shanghai borta i wangfujing. det blev middag på sizzler innan vi gick runt bland marknaderna där vi hittade det vanliga, skorpioner, larver och gräshoppor (vi tror det var det iaf). något som killarna tyckte slog rekordet i äcklighet var får penis. haha. ni skulle sett deras reaktioner. sen går stefans kompis fram till försäljaren och frågar vad penis är. haha vi fick oss ett gott skratt.
hursomhelst, sen skulle de fortsätta vidare till Vics men då jag hade en photoshoot tidigt imorse så åkte vi istället hem och var lata gamlingar framför tvn istället. förhoppningsvis hinner vi med en middag innan de åker igen på söndag.

nu vidare till dagen.
vaknade vid åtta tiden för att snabbt fixa iordning mig och åka till studion. Meng Meng läser fashion marketing och skulle plåta indiska kläder för en katalog, det är där jag kommer in i bilden. Idag var jag indier från 10-16. andra gången jag plåtar i studio då jag annars bara kör visningar. förra gången var för Oriflame men då plåtades bara mina ben haha. anywho, det var kul! en lite annorlunda plåtning med annorlunda kläder och...annorlunda poser.
efter plåtningen skjutsade grabbarna (fotograferna) oss till butiken för att lämna tillbaka kläderna och sedan stannade jag och Meng för middag. där blev vi kvar i några timmar, hann med en massa tjejsnack.

nu tolv timmar senare är jag hemma igen. ska hoppa in i duschen och tvätta av mig all smink innan jag kryper till sängs med älskling för att titta på the amazing race, perfekt slut på dagen!

med Stefan i WFJ.

Yummy Yummy!

kineser alltså...






DUKTIGA PHLUTT!

P-H hade tenta i hörförståelse och tal idag. en fågel viskade i mitt öra att han fick 99 på hörförståelsen! (applåder!) antar att det lönar sig att höra på mitt tjafs och whinings varje dag, haha. stolt är jag iaf över duktiga älskling. nu ska vi ut och käka middag med Stefan som kommit från shanghai med sina vänner!

SURPRISE PARTY.

igår var det Yao's födelsedag. vi överraskade henne med middag på Spicy Spirit. i brist på tid så blev det en sista minuten shopping efter present, till slut designade vi ett mobilsmycke till henne med "otto" (hennes engelska namn som vi gav henne för hon ville ha ett symmetriskt namn, inside joke)
Dock blev varken jag eller älskling mätta så efter Karaoken så bunkrade vi upp med mat hemma till våra serier.

nu har älskling cyklat iväg till skolan. han har midterm i skriftliga delen idag. så nu önskar vi honom lycka till!
själv tänkte jag städa lite här hemma innan även jag cyklar till skolan och pluggar lite på min lediga dag.

vi med födelsedagsbarnet. Vill OCKSÅ ha en sådan kamera!

LIKA SOM BÄR?

precis hemkomna från massaget. 80 mins helkroppsmassage var. skönt! dock var det en kille som masserade mig denna gång och var minst lika envis som mig med att visa vår starka sida. han frågade gång på gång om det gjorde ont, jag sa nej gång på gång (stort misstag) så han tog i som in i biiiip, trodde min rygg skulle gå sönder. sen av en konstig anledning blev det rätt mycket rumpmassage den här gången, hmmm....

utöver det var dessa två grabbar väldigt pratglada så vi fick berätta allt om oss själva, som vanligt. de trodde att vi var syskon för vi (enligt dem) är väldigt lika(?) förra gången vi var där och masserade oss fick vi av två andra massörer också höra att vi var lika... iof, vid närmare eftertanke så är vi nog ganska lika ändå:

kanske är jag hans okända trilling-syrra? höhö.


P-H SKA BLI BIFF!

tidigt imorse väcktes jag av älskling som ville att jag skulle hänga med ut för att inhandla lite grejer till hans träning. chin up bar och proteinpulver. vi åkte till SOHO i tian tan dong men, dessvärre hittade vi ingen chin up bar men proteinpulver fick han släpa på resten av dagen. vi åkte sedan till Silk Market för att skräddarsy en kostym åt älskling. 700RMB gick det på. VET att jag skulle kunnat pruta ner till ett ännu lägre pris men fan, vi orkade inte. originalpriset var ändå 1300RMB.

sen fortsatte vi till wangfujing där vi åt i food courten, promenerade runt lite och sedan fortsatte hemåt. nu har älskling gått till gymmet, jag tänkte ta itu med pluggandet lite och när han kommer hem ska vi gå iväg och unna oss lite massage!

MIDTERM RESULTAT.

fick tillbaka våra kinesiska (高级口语课) midterms idag. fick 89 på skriftliga och 97 på presentationen. sjukt besviken på skriftliga. förlorade en massa poäng på "pinyin" delen (pinyin? herregud, det är den högsta nivån, har man tenta i pinyin då?) kunde alla pinyin men jag har aldrig fattat skillnaden mellan 2a och 3e tonen (第二声,第三声)så gissade hejvilt på dessa toner och då blev det hejdå poäng. bästa respektive sämsta resultatet i klassen var 90 och 75 så jag ligger väl bra till men ändå! nästa gång ska jag ha minst 95.

dessa två delar var värda 50% var så mitt midterm betyg är 93. fan, kan bättre än så.

aja, nu ska vi ut och shoppa chin pull-up bar (eller vad det nu heter) till älskling som tjatat i en vecka nu...

GODNATT!

haft en lugn dag idag. ätit och njutit av sista biten av helgen, blev ett gympass också. nu blir det några avsnitt av "two and a half men" och sedan sängen. imorgon är det lektioner och match som gäller! ska få matchkläder i andra färger, woho!

Over and out.


PHICKY DAG.

vilken härlig dag!

idag unnade jag och P-H oss en "oss" dag. vi tog en rejäl sovmorgon tills hungern tog över. fixade oss och åt en lunch här utanför i wdk, gick förbi snacksstället "Holy fries" och åt en andra lunch. bara för att det är en "oss" dag.
sen åkte vi till Wal-Mart och storhandlade. passade på att köpa nya lakan och handdukar då mamma och brorsan kommer och hälsar på snart. sen köpte vi en madrass som vi kan sova på när de är här. sist men inte minst, en massa snacks och frukter. sitter i nuläget och stoppar i mig världens godaste ananas.
anyways, sen åkte vi till xidan, planen var att vi skulle shoppa men när vi väl kom fram hade vi hunnit bli hungriga igen så då bestämde vi för att det var dags för middag. beställde in en 水煮黑鱼 (stark fiskrätt) och P-H en anka. vi rullade sedan därifrån rakt in i yogen früz, ett dessert ställe och beställde en frozen mango yoghurt. SEN var vi mätta. på riktigt.

en dag av oavbrutet ätande. Riktig Phicky dag med andra ord! :)

nu har älskling satt på "the sorcere's apprentice" med Nicholas Cage så nu blir det filmmys!

ÄNDRADE PLANER.

Ändrade planer
blev inge Mur idag... KW och SJ kom på att de hade en tenta att förbereda inför så kunde inte så vi flyttade fram det två veckor då mamma och brorsan kommer så kan vi åka dit tillsammans då de ändå vill se den. på tal om det, snart åker vi till Taiwan! idag ska vi istället ut och storhandla mat och gå på jakt efter våra bröllopsoutfits.

Nya planer
vi har även börjat kolla på biljetter till kommande destinationer, Korea, Japan och sedan Hong Kong som kommer äga rum under lovet i Januari. Längtar! ska bli skönt att komma ut i världen lite, inte för att jag tröttnat på Beijing men känner mig alltid mer levande när jag är on the run. vilket leder till frågan, vad ska jag ta mig till efter examen? har på sistonde funderat på att ta min Master i något annat land. Frankrike? Spanien? Hong Kong? äh, 1½ år kvar att tänka på den saken.

förresten,
efter mina 3km igår gick jag på Yoga klassen, kände att det var dags för mig att testa något nytt. OH MY GOD! vad tråkigt det var. vi stod i samma ställningar i evigheter och när jag till slut somnade och dreglade på min fot, ja, då var det dags att lämna salen. höll ut i 30 minuter så creds to me for that. verkligen ingenting för mig, eller så gjorde jag något fel för det var verkligen hur dödstråkigt som helst. (NINA, läste din blogg innan och du verkar älska det, du får lära mig att uppskatta yoga någondag för än så länge somnar jag bara :P) märks det att jag hela tiden måste vara igång?

ska hoppa in i duschen nu och sen dra med mig älskling ut på shopping!

BAD DAY.

det går framåt med träningen. har varit på gymmet hela två gånger den här veckan! kom precis hem från gymmet, sprang 3km på 28.16min (ey! jag hatar att springa plus att min kondis är usel så lite support tack!) ska försöka slå rekordet nästa gång. för att kunna springa midnattsloppet och få en någorlunda bra tid så måste jag speeda upp och få ner tiden till 15-20 min. okej, inte för att jag planerar att springa den (skulle gett upp i mitten någonstans och hittat första bästa korvkiosk men hypotetiskt tänkt).

utöver det skrev jag min sista tenta idag. det gick åt skogen. när till och med locals klagar på att det är svårt, ja, DÅ är det svårt och då kan jag gå och gräva ner mig någonstans. ELVA sidor med frågor! tror hon att vi är superman som scannar igenom texten på 2 millisekunder eller? ELVA SIDOR!

bara för att göra livet ÄNNU mer svårare för mig så pruttar, JA! pruttar snubben framför mig. mitt i tentan. jag hör ett ljud men tänker "nääää, det kan inte vara det... något vett måste människan ändå ha" vadå vett? efter 3 sekunder når molnet mig och jag kvävs tills jag tappar all koncentration. de må vara smarta, men vett... nä, det existerar nog inte i deras vokabulär.

okej, nu till goda nyheter. VI VANN MATCHEN! 24-14. det var ett aggresivt lag vi spelade mot. slet och drog i alla så till slut gör lagkaptenen revolt och slår ner bruden. inte riktigt slår ner men slår till så hon börjar blöda på läppen. action på planen! det kom till den graden att coachen inte bad oss att spela lugnare som han brukar utan bad oss köra ännu mer aggresivt för att skrämma slag på motståndarlaget. oh yea!

imorgon blir det Kinesiska Muren med P-H, Julie, Kyeong won och Soonjin så blir att lägga oss tidigt ikväll!

HÄR I MIN ENSAMHET.

Älskling är ute och äter med sina klasskamrater, själv sitter jag fast hemma nedgrävd i mina böcker. Gulliga älskling kom hem med lite mat till mig innan han gick ut så nu sitter jag och äter min Kyckling Curry. angående tentan så är jag nog rätt körd. tentan imorgon är som tur "bara" 20% av hela betyget så förhoppningsvis klarar jag precis godkänt-gränsen vid kursens slut. efter tentan blir det snabbt byta om och cykla till planen för terminens fjärde match!

btw, idag är det sk. singlarnas dag 单身节 (11/11) och även Pocky day. det första kan jag inte fira då jag har min älskling men har köpt ett paket pocky som ska avnjutas efter middagen! 


update: nu kom älskling hem med en latte och muffins till mig så nu är det bara att tuta och köra för mig hela natten lång!


WEEKEND PLANS.

efter flera dagars turistattraktioner så var det ju bara att återvända till skolbänken. hade en presentation igår och imorgon som tidigare nämnt, min sista tenta.
så vad har vi gjort sen vi uppdaterade sist? inte mycket alls förutom pluggat. har börjat gå till gymmet igen (har tagit en låååång paus) men tröttnade efter 2km på löpbanan och släpade istället med mig P-H för att joina Hip Hop klassen. väldigt låg nivå men kul var det. hade en 30+ man framför mig som skakade på rumpan som om det vore hans sista dag på jorden. han körde all in alltså.

längtar till helgen, då blir det kinesiska muren och eventuellt Beijing Zoo OCH så ska vi påbörja jakten på min klänning jag ska ha på morbrors bröllop samtidigt som älskling ska få sin kostym skräddarsydd. ge mig helg nu!


MORE PICTURES!



vackra och mysiga Hou Hai.

hela gänget.



posers!

Bilder från Amber's kamera.

nu blir det tentaplugg. imorgon väntar min sista men svåraste tenta i behavioral economics. faaan att det ska vara så mycket matte i kursen. matte, matte överallt. hatar matte!




XIANG MOUNTAIN.

innan vi skyndade oss till universitetet i all hastighet cyklade vi förbi donken för att handla med oss lite matsäck (vi orkade inte fixa något igår kväll). mötte upp Amber, en annan taiwanes och två koreaner och åkte sedan till Xiang mountain. vi tog liften upp och promenerade ner, allt som allt tog det sex timmar. njöt av utsikten (och vår matsäck) på toppen av berget och efter 300 bilder insåg vi att vi tagit 250 bilder på...träd! kineser är helt hype-ade av träd med fina löv här, vi fastnade i träd-hysterin och kände oss relativt dumma efteråt men ääääsch, det var trots allt kinesiska träd! (säger vi).

Enjoy:


vi framför hålet/vattenfallet i xi you ji (西游记)

i liften på väg upp till toppen.




tog ett tag att åka upp till toppen så vi plockade fram våra burgare som vi snabbt slängde i oss...

när vi kommer till toppen ser vi att de tagit en bild på alla. VI ÅT I MAX TVÅ MINUTER och de lyckas få det på bild... the romantic couple? noooot really :P

sen var det dags för lunch så då var det fram med matsäckarna!


vi ber killarna göra en "funny pose" Manhee (koreanen till höger) gör peace tecknet (som han gör på alla andra bilder) "that's not a funny pose!" säger vi..."ooh, it's not funny? okey...let me do this then..." säger han och gör detta:

han var helt klart pajasen i gänget idag. hur rolig som helst!



vi hittade en knubbig katt uppe på berget, förmodligen gick den upp dit, åt sig mätt och orkade inte gå ner igen för den satt helt stilla när folk knäppte en massa bilder från alla vinklar.



vi avslutade dagen med KOREAN food igen! återigen, 30RMB fattigare var men 394732 kg rikare!

Härlig dag! längesen man var på dagsutflykt såhär. imorgon och onsdag blir det skola (vi skolkade idag) och på torsdag förhoppnings 798 art festival!

GODNATT!/ P-H och Vicky


SHOPPING + DINNER

efter ett snabbmål på donken cyklade vi till marknaden tio minuter bort för att shoppa loss för pengarna jag vann på marketing kursen, höhö. efter tre timmars shopping hade jag lyckats fynda en halsduk, ett halsband och ett skärp. Passade på att fynda lite åt älskling också så han blev en snygg munktröja, en scarf och en tshirt (den valde han själv) rikare. allt detta gick på ynka 200RMB!

sen cyklade vi hem för att byta om till middagen med Naiomi och Selina. åt stark men god mat från sichuan med jättetrevligt sällskap, perfekt söndag med andra ord.

nu blir det några avsnitt av two and a half men innan läggdags. imorgon ska vi upp tidigt för att åka till Xiang Shan 香山, på toppen av berget ska de kända träden med de röda löven finnas, nu är den bästa tidpunkten att åka dit då löven är som rödast så vi lär bli borta hela dagen. yay för matsäck!

vi innan middagen.

Naiomi och Selina. supergulliga tjejer!

just det, vi åt groda! smakade som kyckling.


BILDER - DEL 2.



dessa trappor får bara användas av kejsaren så vi fick ta de dödligas trappor på sidorna.



sett karate kid? :D då förstår ni varför vi stod där i tio minuter och försökte ta på alla. (det sägs bringa tur)



här hängde någon kejsare sig efter att ha flytt från palatset under något krig men sedan insett att han inte hade någon chans att överleva, därav platsen så känd.



jag och baby.





i kina består alla lejonstatyer av en hona och en hane, honan som har tassen på en liten lejonunge sägs bring tur för den som vill bli gravid om man rör vid den, hanen å andra sidan har en påverkan på din karriär.



baby och mao.



Hou Hai var så vackert! på kvällen tändes alla ljus/lampor och lyste upp hela området.



här åt vi middag. deras lammkött ska vara rätt känt. gott var det men en aning dyrt.



vi båda gillar lammkött...



transfoooormers! baby blev helt till sig.



stannade på ett mysigt dessertställe.



här målar en man chinese painting på kläder, fanns en hel butik på kläder han målat.





baby hittade sin själsfrände. alla quan ju de restauranger har en sådan, QJD är det mest omtalade stället för Peking anka, det var även där jag bokade bord på baby's födelsedag.



såg en match i... eh... sånna där grejer med fjädrar på som man sparkar (vad heter de?) dessa 40+ män var grymma och körde hur seriöst som helst med domare och allt.



på andra sidan var det pardans...



sist men inte minst, dessa småbarn blev jag kär i. kungfu träning mitt på gatan, hur grymma som helst, den yngsta kan inte ha varit äldre än 5 år men skulle lätt ta mig med sitt lillfinger. grymt!

gargh, finally done med ett urval av bilder. älskling ligger fortfarande och sover så ska nog nappa en stund till, ikväll blir det sichuan food med Naiomi och company!

TIANANMEN SQUARE + HOU HAI - DEL 1.

träffade upp Amber, Julie och två koreaner vid wdk station imorse och tillsammans åkte vi mot Tiananmen Square. halvvägs så joinade Justin och Jeanette oss, the more the merrier! vi började med att klättra upp på Jin Shan där man kunde se hela Gu Gong uppifrån. vädret var på vår sida så väldigt mysigt och vackert, dock en aning dimmigt. anyways, vi hittade ett ställe där man kunde klä ut sig till emperor och empress/concubine, älskling levde helt in i rollen som kejsare, haha.

sen gick vi runt i Gu Gong, tog en massa bilder och sist men inte minst, tiananmen square där älskling fick se den efterlängtade bilden på mao.

Hälften av gänget fortsatte sedan till Wangfujing men då vi redan varit där så åkte vi istället till Hou Hai som vi hört ska vara riktigt nice på kvällen. it was. vi åt middag på ett ställe (minns ej namnet) där Bush ska ha ätit på när han var i Beijing. sen promenerade vi längs floden och alla loungebars med live musik, hur awesome som helst!

med över 300 bilder tagna (bara med vår kamera) får ni nu avnjuta bildregn á la Phicky, enjoy!



































BILDREGN STRAX!

tar ett tag att ladda över alla bilder men håll ut! tog över 300 bilder idag med bara min kamera, det fanns tre på plats. här har ni så länge:

 

Jag och min marketing management grupp!


Nov. 5, 2010

Hade en trevlig middag med KW och SJ igår. åt på ett koreanskt ställe, tydligen ett ställe alla korrar går till. inte så konstigt! man beställer lite kött och får sedan ALLT från bimbimbap till nudlar och allt annat möjligt på köpet! we were in heaven! Baby åt fyra portioner av deras nudlar, han blev helt beroende. vi bara åt och åt tills vi knappt kunde rulla därifrån. men trevligt var det! blir definitivt fler återbesök.

är nu uppe och har precis satt på tvätten, älskling ligger och snoozar fortfarande. 10.30 ska vi träffa några vänner vid wdk station och åka till Tiananmen och då ska vi inviga vår nya kamera oh yea!



del av middagen igår, det räckte med att vi beställde kött, sen serverade de allt möjligt nonstop tills vi var proppmätta.



glömt att visa min bebis, here it is!



P-Hs bebis.



köper kamera. värsta projektet, fick gå till 83742 stationer och skriva upp 89453 grejer men nu är den vår!






DEJT MED KORRAR!

efter x antal timmar på universitetet så ska vi nu unna oss korean barbeque med två klasskamrater, Kyeong Wan och Soonjin. min mage ropar efter mat så väntar på att baby ska bli klar med sitt utseendefixeri så vi kan ge oss iväg! mat mat maaaat!

efter middagen blir det massage med Julie och gänget. imorgon Tiananmen Square och på söndag shopping!
Hello weekend!

FÖRSTA PRIS!

Jag och min Marketing Management grupp kom etta av alla nio grupper (vi har haft presentationer varje vecka i åtta veckor) och fick ta emot första pris: 3000RMB! Alla 50+ studenter fick poängsätta varje grupp och vi var the last ones standing! lättförtjänta pengar indeed. min första inkomst här i Kina. kanske ska välja den kursen igen nästa termin? höhö.

ska fira med mat mat och ännu mer mat med babylainen!


ÄNTLIGEN!

Kamera check!
blev en Sony Cybershot TX5 - black! så hädanefter blir det fler och bättre bilder i bloggen!
i helgen blir det en tripp till Tiananmen Square så stay tuned.

självklart hann det inte bli min tur idag heller så midterm presentationen skjuts upp ytterligare en vecka. fan, kan jag inte bara få det gjort nu! gjorde min andra midterm presentation idag iaf, gissa om jag fick panik när jag fick reda på att vi även skulle ha ett skriftligt prov... say what? panikläste igenom alla glosor och kände mig allmänt screwed. möttes sedan av ett relativt enkelt prov. thank god for that.

cyklade sedan till cafét och pluggade lite med Amber inför en annan presentation som äger rum på fredag. åt middag på campus med P-H innan vi åkte till zhong guan cun och köpte vår efterlängtade kamera!

"älskling, den är vattentät, och klarar ett fall på en halvmeter..."
"aha nice!"
"passar dig ju..."
"..."


fick sedan hålla i den en stund när han skulle hålla i matkassorna. "tappa inte bort den nu..." säger han.

what can i say, i don't blame him. min senaste canon dog efter några fall på marken, den innan fylldes med sand från tunisiens strand och dog även den. jag ska minsann ta myyyycket väl hand om vår nya sony!

Godnatt!


ANDRA MATCHEN AVKLARAD!















självklart vann vi! (#6!)


INTE SÅ LÄTT...


en ytterst ambitiös sida av baby kom ut häromdagen, satt och pluggade med mig till fyra på morgonen...


men ibland tappar han koncentrationen...


och försvinner iväg till drömmarnas land... men duktig, det HAR han varit!
nuförtiden pratar vi nästan bara kinesiska med varandra. i'm so proud! :)




3 DOWN. 3 TO GO.

skrev min sluttenta i Marknadsföring idag. det gick bra. kursen som bara varade i åtta veckor är nu slut vilket är tråkigt då jag gillar marketing. oh well, mer fritid för mig. tre tentor kvar att skriva varav två äger rum på onsdag så imorgon blir det plugg hela dagen.

precis hemkommen från hot pot på campus med älskling och Amber. proppmätta och endast 20spänn fattigare/person. sjukt värt pengarna!

P-H har gått iväg till gymmet så ska passa på att plugga lite för ikväll blir det "the amazing race"-mys.

btw, igår ville P-H nästan inte låsa in sin donkenpåse med burgare i (man får inte ta med sig saker in till supermarket) för att mannen i receptionen var... bastant. snacka om fördomar. han var helt säker på att mannen skulle äta upp hans mat så vi fick skynda oss igenom affären och sen snabbt lösa ut hans påse för att han skulle vara lugn. haha.

guuuuud, vad jag längtar till helgen! då blir det tiananmen square, gu gong och en massa chill!

RSS 2.0