MOT JEJU.

vi är uppe nu och ska strax sätta igång och fixa oss samt packa det sista innan vi åker mot flygplatsen. egentligen flyger vi inte förrän i eftermiddag men det är kasst väder just nu, det har åskat och spöregnat hela natten så vi tänkte åka till flygplatsen lite tidigare och sitta och planera vår Jeju-vistelse. det skulle egentligen ha regnat igår också men vi hade det riktigt tur med vädret, det var varmt och fint hela dagen, speciellt när vi var uppe vid seoul tower.

by the way, har fått kontakt med två vänner som bor här i korea så när vi är tillbaka i seoul på tisdag blir det middag! ska bli kul.


KOREA DAY 2.

vi är tillbaka på vandrarhemmet. det har varit en lång dag. vi började med att promenera från Sinseol-dong (vår station) till Dongdaemun där vi gick runt lite innan vi fortsatte till Namsan Mountain. vi besökte Namsangol village och fortsatte sedan uppför Namsan berget tills vi kom till Seoul Tower.

middag åt vi på toppen av Seoul Tower med en helt underbar utsikt över staden och Han floden. efter middagen promenerade vi till Myeongdong som är ett paradis för shoppinggalna människor så fick kontrollera mig för att inte shoppa loss.

det blir en kort uppdatering idag för imorgon bitti måste vi checka ut vid tio tiden innan vi flyger till Jeju-do. så enjoy the pics.

här bor vi!

på väg till seoul tower köpte vi några koreanska dumplings och buns att äta på vägen...

sen hittade på bulgogi-fiskar som älskling självklart skulle ha.

out of a sudden we see a giant lego-man.

jag DOOOOOOG här! seriöst, en massa skyltfönster med dessa små krabater. var så nära att tvinga älskling att köpa en till mig. de var alla valpar och denna knasboll låg med nosen tryckt mot fönstret, den halkade självklart neråt efter ett tag men klättrade snabbt upp med nosen igen. sååå söt! JAG DOG! älskling har lovat att vi ska skaffa hund en vacker dag. oh yea!

hehe ja...vi stannade på ytterligare ett ställe innan vi kom fram till Seoul Tower. allt detta inom typ, en timma? ey, don't judge.

i Namsan Garden på väg mot tornet. det var sjukt vackert.

Namsan Folk Village.

"A promise for endless love" hela stället var fullt med kärleks-lås. självklart låste vi fast ett lås vi med!

de hade någon uppvisning på toppen av berget som vi hann se en skymt av innan vi begav oss upp i tornet...

där vi avnjöt kvällens middag!

P-H snarkar redan, här sitter jag och bloggar fortfarande. allt för er kära läsarens skull. men nu blir det sängen!




WORST NIGHT.

precis haft den värsta kvällen/natten på länge. det var varmt, sen blev det kallt mitt i natten. sängkläderna är skabbiga, så nu kliar det överallt. vi delade på en mini pyttesäng (fanns inga andra rum kvar), vi två jättar. våra fötter fick knappt plats i sängen, sov med ena foten på tv-hyllan. till det så drömde jag en massa sjuka mardrömmar som gjorde att jag vaknade upp varje timme och önskade att natten var över snart. tror dessutom att jag blivit lite förkyld. perfekt start på resan med andra ord.

hoppas innerligt att denna dag blir bättre.

lesson no 1: aldrig mer budgetboende.

KOREAN DRINKING NIGHT.

här ovan har ni nästan hela min "Chinese reading class".

posing á la chinese style.

peace sign and no eyes, score!

ikväll var vi och åt middag med P-Hs klass innan vi joinade min klass för drinking games. då de flesta är koreaner blev det en massa lekar, den ena roligare än den andra. med andra ord hade vi en ytterst trevlig kväll. nu blir det sängen och imorgon bär det av till KOREAAAAA!


PLANERING INFÖR KOREA.

vi har denna morgon suttit och kollat efter saker att göra när vi åker till Jeju-Do. en Ö söder om fastlandet. det kommer bli lite hiking på Mount Halla innan vi tar oss till JeongBang Waterfall, Gimnyeong Maze (stor labyrint) och sedan ska vi försöka klämma in ett besök till ett vulkan krater. då vi bara är där över helgen får vi se hur mycket vi hinner med. men trick art museum har älskling lovat att vi ska till!

mount Hallasan

JeongBang Waterfall

Gimnyeong Maze, kommer vi hitta varandra i labyrinten tro? enligt baby så kommer jag komma vilse vilket kommer betyda att han får göra allt jobb i letandet medans jag står där och väntar på honom. jag kan inget annat än hålla med, tyvärr.

volcano tubes.

 

nu kom maten! men imorgon åker vi och då får ni fler bilder, so stay tuned!



HUR MAN VET ATT MAN ÄR UTLÄNNING...


i söndags blev vi bjudna på middag av mammas vänner. de hade med sig sin femåriga dotter som hade världens tjockis-kinder. hur söt som helst. i bilen på väg till restaurangen fick jag bevittna denna konversation:

dottern
- 我有点儿怕你。(jag är lite rädd för dig)
ph - 怕我? 为什么呢?(rädd för mig? varför då?)
dottern - 因为你长的想外国人。。。(för att du liknar en utlänning)
ph - 哈哈为什么想外国人?(varför liknar jag en utlänning?)
dottern - 因为你的鼻子很大。(för du har en stor näsa...)

alla i bilen - 哈哈哈哈 (hahaha)

sen fortsatte hon med att han hade stora tänder, avlångt ansikte, stora ögon och tjocka bryn. vi dog av garv. älskar hur ärliga barn är.
som ni ser på bilden så klängde hon på mig hela kvällen. yea, kids love me. and i love kids.

under middagen sa hon:

"我要吃慢一点儿,这样我就可以有多一点儿时间跟姐姐" (jag ska äta långsamt, då får jag mer tid med storasyster)

Hur söt?!

TWO DAYS LEFT.

i övermorgon flyger vi till Seoul. innan dess har jag ett berg av saker att hinna klart med. har en massa plugg som jag måste få ur vägen så jag kan njuta av semestern till max.
P-H är lektion så tänkte börja småpacka och plugga lite fast allt jag kan tänka på nu är hur perfekt en powernap skulle sitta just nu...


INGEN WANG LEEHOM MEN...

istället kom JACKIE FRIGGIN CHAN! gargh! att vi missade det. ångrar stort att vi inte drog till campus i söndags men vi var alldeles för trötta efter en middag med mammas vänner som bjöd oss på Quan Ju De. middagen var trevlig och jag fick fler marabou choklad som mamma skickat med, tack mamma! de gamla som jag fick av Ayi började ta slut så nu har jag så det räcker tills vi åker hem.

hursomhelst, VI MISSADE JACKIE CHAN! det här är andra gången jag missar honom med pyttemarginal. gargh.
för er som är intresserade har ni en länk här. oh well, Grattis Tsinghua på 100årsdagen!

AMBER'S FAREWELL.

Teppanyaki Middag på Lao che ji (老车记) inne på U-Center i WDK. so good!

i väntan på maten...

baby var kvällens vinnare. japp, han slog mig denna gång (händer aldrig annars)

en drink för mycket? haha.

cheers! :)

the girls.

på en loungebar innan KTV.

alla var glada och körde all in. det gillas!

lagom svettig sådär. bjuder på den.

i brist på mikrofoner fick vissa improvisera. man tager vad man haver. gick hur bra som helst.

Goodbye for now dear Amber! Thank you for making my exchange year unforgetable, you are more similar to me than anyone else, when I see you, I see myself. we've been through a lot together and i'm sure that we will meet again very soon, my sister! ♥

 





GALEN KVÄLL.

efter teppanyaki middagen med Amber och Julie gick vi vidare till Helen's. där tog vi några drinkar, och fortsatte sedan mot Syllable (ktv) där vi mötte upp ett gäng med taiwaneser. vi skrek oss hesa, körde en massa drinking games och hade det hur trevligt som helst. P-H och jag har precis stoppat i oss nattmaten vi köpte med oss hem för en halvtimma sen och nu blir det sängen. bättre uppdatering med bilder imorgon..

Godnatt.

BY THE WAY.

insåg inte förrän jag skrev rubriken på förra inlägget att jag och P-H idag varit tillsammans i hela 21 månader. snart firar vi två år alltså! tänk vad fort tiden går när man har kul med sin gubbe.

jag och min phlutt på muren.


2011-04-23

ikväll blir det avskedsmiddag för Amber som åker tillbaka till Taiwan på måndag. fram tills dess har jag dock en hel del att uträtta. har nyligen skaffat lådor så ska packa ner lite saker som ska skickas hem till sverige, har en hel bunt med plugg att ta itu med och utöver det så måste tvätten sättas på. mycket att göra med andra ord.

better get started.

massage hade suttit bra såhär i slutet på veckan. bilden ovan är tagen av Julie under vårt senaste massagebesök. det är alltså jag längst fram och älskling längre bort som ligger och bli "masserade" av brudar som promenerade på våra ryggar. älskling tyckte det var skönt medans jag dog.


HAPPY BIRTHDAY TSINGHUA!

imorse var vi uppe med tuppen. Tsinghua fyller 100år iår så tidigt imorse var det några aktiviteter på skolan. det var inte lätt att vakna då Julie sov över inatt så det blev en massa chit-chat innan läggdags. anyways...

hade min andra intensiva "lektion" i koreanska idag, denna gång med Kyoung Won. vi träffades på TLJ där jag lärde mig en massa nytt, dessutom fick jag en massa nödvändig information ska kommer komma bra till hands.
annars har vi bara tagit det lugnt.

vi var ute och tog en drink med Peter, Carrie och c/o på Helens innan de fortsatte vidare. vi fortsatte också vidare...till nattgatuståndet och köpte med oss en massa nattkäk hem som vi sedan glufsade i oss framför "just go with it" med Jennifer Aniston och Adam Sandler.

för er som är intresserad så hade vi ett ytterligare celebert besök idag, denna gång var det av ingen mindre än den forna premiärministern Zhu Rong Ji (朱镕基).

sedan verkar rykterna stämma, wang leehom seems to be coming to Tsinghua...


CELEB ON CAMPUS.

idag fick Tsinghua Universitet besök av ingen mindre än Chairman Hu. (胡锦涛). blev faktiskt väckt av ett mess som spred denna nyhet. dock var jag alldeles för trött (för att inte nämna för ointresserad av politik) för att springa till campus för att ta en titt på Mr Hu. dessutom var han omringad av 832472 bodyguards så tvivlar på att man ens skulle se så mycket som ett hårstrå.

anywho, då vet ni det.

sen ryktas det om (med stark betoning på ryktas) att Wang Leehom ska komma till Tsinghua's 100 års firande i helgen. då blir det kalas!

nu blir det sängen.

KOREAN LESSON NO1.

idag hade jag min första intensiva lektion i koreanska. har ju tidigare (för några år sen) läst Koreanska på Stockholm Universitet men då det bara varade i en termin så har jag inte mycket alls att hänga i granen.

Då vi åker till Korea nästa torsdag har jag bett mina koreanska vänner tutor me då många ej pratar engelska därborta. dessutom föredrar jag att prata språket i landet jag åker till, i Japan körde vi ju bara Japanska (plus lite body language) haha. bryr mig inte om det tar mig femton år att säga en mening, är jag i Korea så är det koreanska som gäller!

idag ställde snälla Mei Lan och Juhyun upp och på fredag blir det korean lesson á la Kyoung won. har lärt mig the basics så ska be henne börja konversera med mig på fredag. oh yea!

nu ska jag dra med älskling ut och köpa streetfood!

GAMLA MIDDAGSBILDER.

Korean Drinking games night + KTV för någon månad sen.

Hot Pot häromdagen innan JUICY.

Teppanyaki Middag i söndags.


2011-04-19

det blev ett hårt pass igår. passet idag kommer vara tredubbelt så hårt. har nämligen fått med mig Julie att köra Plyometrics så i eftermiddag kör vi all in. innan dess blir det några timmars plugg på TLJ. P-H har sin första tenta om någon timma. wish him luck!

vädret här är för övrigt helt underbart, dock kan jag ändå inte låta bli att drömma mig bort till Malaysia. bara 2½ mån. kvar. som det ser ut nu blir vi ett gäng på åtta pers. awesome!

MOTIVATIONEN ÄR FORTFARANDE PÅ TOPP.

nu tar jag träningsväskan och springer över till gymmet. har ju P90X-at de tre senaste dagarna så idag står spinning och kickboxning på listan!

SLAPP DAG.

nu slänger vi in handduken för idag. P-H har tillbringat dagen till att plugga inför hans första tenta på tisdag. jag själv har inte gjort så mycket. körde ett P90X pass - Plyometrics (kondition) gav allt jag hade och hade gråten i halsen under flera tillfällen den timmen. ville bara slänga mig på sängen och skita i hela passet för det var så oerhört jobbigt. men jag höll ut så creds till mig. ja, nu när biljetterna till Malaysia är bokade har jag inte råd att sitta och grisa mig något mer.

sen belönade vi oss med teppanyaki middag med tjejerna. DÄR grisade jag mig. vi rullade därifrån.
nu blir det sängen!

bjussar på en bild på vårt lag (som vann) från Lasertag-en förra veckan. så grymt kul!


NY I FAMILJEN.




min senaste erövring. ca 9.50Kr. inte så pjåkigt va?

GRYM KVÄLL!

igår var vi några som gick förbi jobbmässan en sväng innan vi lattjade runt Yashow i sanlitun som kan jämföras med silk market men med ett bättre utbud på accessoarer. dessutom har silk market bara fejk produkter, ni vet sådana "hej-jag-är-en-prada-väska-med-två-d" och sånt är vi inte ett stort fan av riktigt. men Yashow hade lite andra grejer utan märken whatsoever, so me like. prutade till mig ett armband för ynka 10rmb från 150 rmb. känner att jag fått ett härligt grepp om det där. höhö. visar så småningom.

sen anslöt sig Jeanette och några till av peters vänner till oss för middag på Hai Di lao (hot pot) som var grym som alltid. där blev vi kvar i några timmar innan vi fortsatte till JUICY, en klubb/bar i närheten. där gick vi all in då det var open bar. chit-chat, drinking games, skratt och trårar. kunde inte blivit bättre.
vid tre tiden tog vi en taxi hem.

Tack för en högst lyckad kväll!

Rommel & Jeanette fattas på bilden. sen om ni undrar vad de runda ringarna är så är det skit. bokstavligen talat, märkte inte att kameralinsen var så smutsig förrän jag såg bilden nyss. skandal.


JEJU ISLAND.

igår kväll satt jag och baby och krigade framför datorerna (ok jag erkänner, mest han) för att få våra biljetter till Jeju Island från seoul och diverse hostel (jupp, vi ska resa billigt den här gången så vi har mer cash att bränna i malaysia senare) bokade. det tog ett bra tag eftersom det är så nära inpå nu så var det fullt på många ställen men nu har vi näästan allt bokat och klart. väntar på svar från ett hostel på Jeju, sen är det fixat och klart.

annars ska vi på en Jobb-mässa idag, sen ikväll blir det hot pot med några vänner och kanske en drink efteråt. det är trots allt lördag.

Ha en trevlig dag gott folk!

IT'S OFFICIAL!

Finally! It's booked!
I början av juli kommer P-Y, wifey, siz och Frej hit till Peking innan vi hoppar på flyget och far söderut till Kuala Lumpur, Malaysia! Oh so lovely.
vi blir borta i två veckor så ska jobba på brännan tjugofyrasju lagom tills vi åker hem till sverige. Nu när biljetterna är bokade gäller det bara att planera själva resan som kommer bli f e t t!

dykcertifikat, here we come! Kuala Lumpur, Here we come!


där jag ska jag ligga och pressa.


GOING CRAZY.

dampar sönder snart! det går inge vidare med biljettbokningen. priserna har gått upp på hemsidorna så har ringt runt till olika flygbolag och lyckats hitta billiga biljetter till oss. messar älskling för att bekräfta. han svarar inte. jag väntar och väntar, sen ringer jag tillbaka och priserna har gått upp. andas.

ringer igen, får nya priser från en helt inkompetent man som jag skulle kastat en ananas i huvudet på om jag hade möjligheten. jag lägger på. ringer tillbaka till SAMMA bolag. en brud svarar, minst lika inkompetent. ber henne koppla mig till bruden jag pratade med först, upptaget. hon erbjuder sig sin hjälp som visar vara minst lika värdelös som mannen innan. jag lägger på. andas.

sen ringer de upp mig och har hittat biljetter åt mig. till fel stad för att inte nämna fel land. men tjena? tack men nej tack. jag lägger på igen.

har snackat med sammanlagt fyra personer från SAMMA flygbolag och alla ger mig olika "billigaste biljetterna"-priser. how is that friggin possible?

har skickat en massa gnäll-mess till P-H nu och ska nu sätta igång med träningen för att komma på andra tankar. hur svårt kan det vara?!

SUMMER 2011.

suttit och planerat sommaren med Sheena den senaste timmen. det kommer bli så grymt! kan knappt bärga mig!
det kommer bli sol och bad OCH förhoppningsvis dykcertifikat, yea you heard me! det kommer bli fett! väntar på att P-H ska sluta snarka så vi kan boka biljetterna. de är redan spikat och klart för de andra så nu måste vi lägga på ett kol då datumen är satta. förhoppningsvis slänger jag in ett inlägg ikväll om våra spikade sommarplaner!

BOKAT OCH KLART!

äntligen! det har varit lite strul med bokningen, biljetterna tog slut, försvann från sidan och dittan och dattan men nu är det klart! om exakt två veckor tar vi vårt pick och pack och flyger till...

K O R E A!

det blir en tio-dagars resa den här gången så sitter och googlar om ställen värda att se, rätter värda att gama i sig och shoppingställen värda att tömma. så excited! sen har jag lovat att dedikera några dagar till att gå runt och leta efter 2PM åt Julie, eventuellt kidnappa en av medlemmarna som souvenir till henne.

hursomhaver, KOREA HERE WE COME!

DONE WITH MIDTERMS.

tentan idag gick sådär. inte direkt supersvårt men så oerhört mycket att ta sig igenom. dessutom bestämde sig läraren för att klämma in en sisådär 32472893 ords uppsats mitt i allting som man var tvungen att läsa igenom för att svara på hälften av frågorna. så taskigt med tanke på att vi redan fått femtioelva uppsatser att läsa inför tentan, för att sedan knappt bli nämnda. inte okej. men nu är det över! nästa vecka är det P-Hs tur att ha sina tentor.

då vi håller på att planera in en solsemester i Juli där en bikinikropp krävs så har jag bestämt mig för att ta tummen ur och börja släpa mitt fläsk till gymmet alternativt P90Xa med P-H från och med imorgon. ni som följer bloggen vet ju att jag hade en period då jag körde riktigt hårt, så hårt att till och med bloggen förvandlades till en träningsblogg, sen efter den perioden gick det utför och jag föll tillbaka till soffpotatis-stadiet. nu blir det en ändring på det. fick ju redan fastare lår efter att ha klättrat till toppen av Mount Hua i Xi'an så lika bra att hålla igång träningen nu.

så bootcamp starts tomorrow. nu blir det dejt med john blund.

PLANERING INFÖR NÄSTA RESMÅL.

vi planerar och planerar så det ryker. vi har två uppkommande lov på fem dagar vardera. självklart kan vi inte sitta hemma och pilla naveln då så under kvällen har vi suttit och planerat och bestämt diverse resmål. det första lovet äger faktiskt rum redan i slutet av månaden. dock är vi inte helt hundra på när och vart vi ska åka än men det blir nog att klicka hem några biljetter i veckan då vi har våra preferences. Juli-semestern är inte heller bokad än. gargh, får panik. vill bara ha det gjort så priserna inte går upp, vilket de med stor sannolikhet kommer att göra.

annars har jag i princip pluggat hela dagen. ska banka in lite till innan jag lägger mig. det där med allnighters känns så 2010.

PLUGGA 180KM/H.

sitter på TLJ (cafét) och pluggar samtidigt som jag försöker sortera bilderna från Xi'an. P-H är på lektion och slutar inte förrän vid femtiden då han ska äta middag med några klasskamrater så planen för mig är att sitta här och råplugga tills han kommer och möter upp mig efter middagen. imorgon äger tentan rum och jag har ett berg av vocabs att banka in i ärtan till hjärna.

better get started.

MIDTERM VECKA.

hade tenta i Chinese writing idag. tre uppsatser på 1½h - minst 1000 ord. kaos. jag skrev så det rök. kan inte säga att jag är helt nöjd med uppsatserna men they will do for now. glad att jag hann skriva alla tre. cyklade sen efter dagens tre lektioner och träffade på en god själ som hjälpte mig att putta upp min cykel på bron (det är en bro mellan universitetet och vår lägenhet som är ganska jobbig att ta sig upp på om man leder sin cykel) känner lite mer hopp för befolkningen här trots allt. haha.

precis haft lite quality time med älskling så ska sätta mig vid böckerna nu. har tenta i kalligrafi imorgon och sedan ännu ett kinesiskt prov på onsdag.

när tentorna är över ska ni få se bilder från lasertag-en som var urgrym! hade det grymmaste laget som bestod av mig, julie, älskling, peter och två till. fast vi fyra gjorde helt klart grovjobbet och kämpade för vårt lag. det var hur kul som helst! nästa gång blir det paintball! oh yea!

jag och baby på Mount Hua i xi'an.


KONSERT?

vaknade av att älskling berättade att Xiao Zhu (罗志祥) ska till Tianjin i Maj. blev sjukt besviken när jag läste att han bara skulle till shanghai men nu har de lagt till Tianjin, vilket är aningen närmare Beijing. Vi sökte på det och tydligen ska det vara någon artist-gathering grej så förutom Xiao Zhu himself kommer även A-mei, Elva mm. närvara (se bilden nedan).

P - ska vi köpa dyrare biljetter den här gången så vi kommer närmre scenen?
V - men alltså, är det någon som du gärna vill se då?
P - japp.
V - vem då?
P - en glad älskling.


hur blir man inte knäsvag? okej, enough of cheeziness :P
men vi får se, jag får välja biljetter men vettefan om det är värt det.

nu blir det att plugga en stund innan vi möter upp gänget på 20 pers för LASERTAG!

罗志祥、林宥嘉、萧亚轩、张惠妹、陈小春、顺子 (vill seeee!)






WANG LEEHOM.

refresha sidan för vår nya design som jag pillat ihop istället för att plugga. som vanligt. procrastination, you gotta love it. anywho, vad tycks om nya designen? (dont be too hard on me, har knappt några html-koder skills whatsoever)

P-H kom hem och sa att han sett någon skriva en bra film på tavlan, "love in disguise" med Wang Leehom. han måste skämta, tänkte jag. det gjorde han inte. så vi såg den nyss och ha ha. så kul att se hur mycket han ångrade sig. var säkert någon brud med Leehom som sin största idol som kladdat alla hans verk runtom i klassrummen. filmen var väl underhållande men bra, det kan man inte säga direkt. unless man är ett Leehom fan som sagt.

Nu måste jag verkligen bänka mig vid böckerna.


HAN ÄR SÅ GO MOT MIG.

vi har precis lekt katt och råtta här i huset. jag har ju som tidigare nämnt världens träningsvärk i mina ben, ingen vanlig sådan utan relativt dödlig en så självklart ska P-H springa runt och trycka på mina lår. han sa "ät upp sista sushibiten" jag vägrade och då var han i full gång med att jaga mig runt i lägenheten innan jag gav upp och tryckte i mig den sista biten. den här träningsvärken alltså, är det inte dags för den att försvinna nu? kan fortfarande knappt vrida mig i sängen, gå ner för trappor eller ens det minsta lilla som att gå normalt. han knuffade ner mig från trappan igår utanför cafét och tror ni inte jag fick trettontusen blickar på mig då jag haltade slash rullade ner från trappan som ett mongo? P-H tyckte det var hur roligt som helst.

ibland känner man sig älskad.

nu blir det plugg!

NEXT DESTINATION...

Vi är i full gång med att planera vår nästa resa. det blir utanför Kina den här gången. det blir söderut med sol och bad i stora lass. det ska bli helt underbart! ikväll bokar vi biljetterna och då när allt är bestämt får ni veta destinationen på vår nästa resa.

UPPE INNAN TUPPEN.

klockan är sex här i Peking. vaknade för en timma sedan för att prata lite med mamma. jag och P-H var så trötta efter vår teppanyaki middag som för övrigt var underbar så vi bestämde oss för att sova middag. att klockan redan var nio spelade ju ingen roll när det kommer till oss. han lovade att väcka mig efter två timmar, tji fick jag. när jag vaknade vid fem frågade jag om vi inte skulle upp och plugga, fick ett snark som svar innan han vände sig om och somnade om.

här sitter vi nu, vid varsin dator. han vaknade tillslut av en hungrig mage. har stoppat i mig våfflor från Holland som vi fick av Angela och baby gjorde iordning youghurt med nötter så är nu mätt och belåten. har precis skype-at klart med mamma så ska dra med mig baby in till rummet och sova ytterligare några timmar nu. ah, life's great.


MIDTERMS UPCOMING.

ska strax kila iväg till Tous Les Jours (café) för några timmars plugg inför tentorna nästa vecka. mina ben värker som sjutton trots att vi var och blev masserade igår efter sushimiddagen. på tal om det, massagen var kaos! hon knådade, tryckte och drog i alla delar jag har ont i. sen började hon klättra på mig, gick på min rygg, fram och tillbaka. jag låg där och drog efter andan, skrek, gnydde och bad henne att inte döda mig. julie gjorde likaså. älskling däremot tyckte det var hur skönt som helst. det var kul. vi fick oss ett gott skratt. vissa delar var faktiskt guldvärda men med den träningsvärken vi har var vissa moment näst intill tortyr. haha. nu ska jag kila iväg med böckerna!

 


XI'AN.

här äntligen framme i Xi'An, efter en tretton timmars tågresa. ni anar inte hur jobbigt det var.

här har ni oss framför terracotta soldaterna.

då vi tog över 700 bilder sammanlagt så kan ni ju föreställa er hur jobbigt det är att gå igenom alla bilder för att sedan ladda upp ett urval (för att inte nämna att internet är sirapssegt just nu) så ni se fler bilder med tiden. vi hann i alla fall med terracotta, Qin shi Huangs grav, äta oss galet mätta på muslim street, klättra till west PEAK av Mount Hua, se city wall OCH göra våra egna kinesiska godisar! resultatet av resan är en enorm träningsvärk, jag skojar inte, vi kan knappt gå, sitta eller bajsa ordentligt för det gör så ont så fort man rör på sig. kunde knappt vända mig i sömnen utan att vrida mig av smärta. om det var värt det, Hell yea!


BACK AND ALIVE.

efter två horribla tågresor på 13 timmar vardera är vi nu tillbaka i Peking. vi kom fram imorse vid tio tiden, åkte hem, duschade och sedan var det bara att ta mitt pick och pack och cykla till universitetet. hardcore yeah. vi är helt döda, våra fötter är döda men vi har haft en trevlig resa så uppdaterar med bilder imorgon! nu ska vi sova i vår MJUKA säng!



XI'AN.

nu har vi handlat in diverse snacks och annat som ska hålla oss vid liv igenom natten. vi har ju som tidigare nämnt en tolv-timmars tågresa att se fram emot. väskorna är packade så om några timmar ska vi möte upp Julie och Eliza och tillsammans åka och vända uppochner på ingen mindre stad än Xi'an!

hostlet vi ska bo på bör ha internet så bloggar mer med bilder imorgon.

KNÄPP VAR ORDET.

ni vet när man i sömnen drömmer om något roligt, börjar skratta helt hysteriskt för att sedan glömma bort vad man skrattar åt och därmed känna sig helt rubbad? det gjorde jag imorse. jag låg tätt intill älskling och rätt som det är börjar jag gapflabba. han tittar på mig med undrande ögon och frågar vad jag skrattar åt. jag kan inte sluta skratta. han frågar igen och jag säger att jag inte vet. han bad mig sluta vara knäpp men det gick inte. jag skratta i sisådär en halvminut, minst. sen somnade jag om. när jag vaknade på riktigt så hade jag hoppats att han förträngt det men nej, han var snabb med att mobba mig direkt efter godmorgonpussen. jag kunde inte direkt försvara mig heller. jag visade ju faktiskt alla symptom på att vara rubbad.

måste komma på ett riktigt bra skämt så nästa gång det händer och han frågar mig så drar jag skämtet och säger att det var det jag kom att tänka på. sen att det är mitt i natten spelar ingen roll.

nu ska vi ut och äta!
btw, köpte den sötaste påsen till min polaoridkamera igår. visare senare!

RSS 2.0