GRATTIS ÄLSKADE MAMMA!


亲爱的妈妈,生日快乐!
祝你身体健康,一年比一年年轻美丽!我爱你 ♥
(不要太想我哦哈哈)

GONE BABY, GONE.

midterm närmar sig så här sitter jag och älskling och kvällspluggar lite sådär innan läggdags. lite stolta är ni väl allt? och ni trodde att vi bara åt hela dagarna. hah. tvärtom, så verkar det som om min aptit försvunnit sen min matförgiftning för några dagar sen. den finns ingenstans att hitta. idag har jag inte kunnat få ner mer än några dumplings och lite youghurt. oerhört tragiskt med tanke på att jag annars äter 17 måltider/dag. idag blev det 1½. älsklingens aptit däremot sitter precis där den ska. misstänker att han stulit min aptit också den gottegrisen.

oh well, ska kladda lite till innan vi lägger oss. Godnatt folks!


RÖSTA RÖSTA RÖSTA!

Phicky är med och tävlar i OLW:s Chipstävling där man skapar sitt eget chips. fick precis ett mess av älsklingen som ville ha vitlök och Bearnaise smak i chipsen, så la till chili och bbq krydda och nu har vi vår alldeles egna BeaBQ!
har ni en sekund över så rösta gärna på vårt bidrag :) vinner vi blir det all you can eat chips partaj hos oss! (med dipsås såklart)

rösta gör ni här där ni söker på bidrag á la Phicky "BeaBQ" :)

varför inte vara med och tävla ni med? fattas det någon smak på chipshyllan så skapa den nu! better late than never! Lycka till!

ALL SET FOR SUMMER.

nu när solen börjat titta fram oftare här i Peking så lever jag i denna skönhet som jag fick i 21års present av mina lovely friends, ni är saknade! ♥


BILDREGN AV REGN.

 

nedräkning av att konserten ska börja...

folk skrek och skrev och skrek. ja, jag med. det var kul. tills jag fick ont i halsen.

de röjde rejält på scenen. tråkigt nog så satt vi (som ni ser) femtontusen km bort från scenen så han var mer eller mindre som en prick på scenen. alltså, prick som i prick. inte prrrick.

så vi fick helt enkelt glo in i storbildsskärmarna. tur att de fanns, annars kunde de ha satt vem som helst på scenen och vi skulle ändå skrikit oss hesa. fast nu fick vi det bekräftat att det var Rain som stod på scenen. tur.

vi grät av lycka (överdrift), han grät av lycka (we never know), sen snöt han sig och slängde ner den från scenen, tjejen som hoppade ut för att fånga den dog nog av lycka.

sen var det paus för ombyte, vi fick följa med backstage...

backstage och byte av kläder tänker ni, då måste han ju klä av sig! dam dam dam dam...

SJÄLVKLART! men vi fick endast se i någon sekund, sen puttade han bort kameran. därmed den suddiga bilden. elaking! :P

sen körde han love song etc.

och sedan den efterlängtade Rainism och It's raining. det hettade till...

ingen Rain konsert utan lite hud right. här one step closer...

two step closer...

VAVOOOOM! arenan skakade av allt skrik!

det hettade till så mycket att det började regna...jag skojar inte! thank god or the arena would be on fire.

hur hett?

sen filmade han publiken, vi kom med! vi kom med! eller ja...inte riktigt va. såvida han inte hade på zoom x 78947242.

all in all, det var en grym show. var faktiskt vår första konsert vi gått på (kungsan 08 och sådana där fjortisgrejer räknas ej) så det var kul! nästa gång ska vi gå på någon mer påkostad konsert har vi bestämt.


MATFÖRGIFTNING NUMERO DOS.

igår låg jag hemma hela dagen, matförgiftad. mådde precis som jag gjorde för några månader sen i Shanghai när både jag och älskling blev matförgiftade efter att ha ätit en ginormous buffé med ALLT. ja, ibland får man lida för att man är sådan allätare. baby var snäll och tog hand om mig hela kvällen.

sen vid tolv tiden inatt exploderade vår lampa i rummet, out of nowhere. probably den ytterst ostabila elen här i peking som gjorde att proppen gick, lampan sprack och ett fint lager av glassplitter lades på vårt sovrumsgolv. allt detta hände medans jag låg och drömde så ni kan ju imagine hur jag sket på mig för jag trodde att jorden höll på att gå under.

oh well, idag blir det kompensation med rain bilder så håll utkik!

RAIN BI.

RAIN var grym! vi tjejer satt mest och väntade på att han skulle ta av sig tröjan, älskling satt snällt och torkade dreggel åt mig med jämna mellanrum. haha. bilder får ni imorgon! nu ska vi sova!


TONIGHT IS THE NIGHT!

om ca sju timmar kommer vi stå i Wukesong Arena och röja till Rainism. älskling är ute och lirar basket så sitter och bokar vårt hostel i xi'an. pratade med min kära vän från xi'an som dessvärre inte kommer vara där under dagarna vi är där då hon måste flyga till hong kong för några ärenden. så himla synd! hade verkligen sett fram emot att träffa henne igen efter fyra år. fast nu ska vi inte hänga läpp, hon kommer till peking och hälsar på istället, oh yea!

vi ska träffa gänget vid fem så har lite grejer att fixa innan dess, bland annat ringa pappsen, plugga och städa. det börjar se ut som tredje världskriget här hos oss.

btw, gårkvällen var trevlig. vi åt middag på isshin med älsklingens grabbar, sen mötte vi upp mina vänner för en drink på touch 9. det blev drinking games och en massa skratt innan vi drog oss hemåt.

nu ska jag ringa pappa!

TICKETS, CHECK!

biljetterna till Xi'an är köpta så nästa söndag kväll har vi en tolv timmars tågresa att se fram emot när vi rör oss mot xi'an. längtar!

nu blir det gymmet!

LADIES NIGHT AT THE GYM.

hängde några timmar på gymmet med tjejerna. vi gick på "latin-dance" passet i ca en halvtimma, sen blev det för fjolligt så vi gick och sprang lite istället. sen joinade vi den efterlängtade "aerobic/disco dance" passet. hur grym som helst. läraren är helt underbar, ni vet en sån där riktig cooling. älskar den klassen! dessvärre kan jag inte joina så ofta då jag egentligen har min kvällskurs i "information mgmt" den tiden. idag sket jag i den för första gången and yea, it was worth it! det var så kul och julie är såååå awkward när hon dansar haha, klockrent!

sen hängde vi en stund på donken med en massa tjejsnack där vi skrattade så mycket att vi brände ytterligare kalorier. sitter nu och skype-ar med kära mor nu och ska strax lägga mig då jag har morgonlektion imorgon. sen ska vi köpa xi'an biljetter. vi har dragit ut på det så imorgon måste vi få det gjort!

WELCOME PETER!

efter intervjun åkte vi till sanlitun och mötte upp peter, bianca, julie och angela för hot pot på hai di lao. middagen var trevlig så mätta och belåtna rullade vi precis innanför dörren. nu blir det duschen, sen sängen!


22 MARS 2011.

J gick precis. vi beställde home delivery medans vi satt och planerade Xi'an resan nästa helg. vi kommer bo på ett youth hostel som (enligt bilderna) är hur nice som helst. dock har vi lite svårt att bestämma oss hur vi ska åka dit, hård sittplats i tolv timmar, hård säng i tolv timmar eller mjuk säng i tolv timmar (självklart är det dyrare ju lyxigare det är). det roliga är att vi är tre tjejer som är helt fine med hård sittplats alt. hård säng. den enda som är gnällig över det är självklart min käre baby. enligt honom vore det ännu bättre om vi kunde ta flyget, så bortskämd phlutt jag har! sigh.
oh well, mitt i allt får jag ett okänt nummer, okänd röst. det visar sig vara Peter så ikväll blir det förmodligen middag med honom i sanlitun efter min intervju (ni får veta mer när/om det blir aktuellt).

nu ska jag lägga mig ner och nappa en stund.

NEXT TRIP PLANNED.

nu är det bestämt. vi åker till Xi'an nästa söndag då vi är lediga måndagen och tisdagen därpå. nu gäller det bara att boka biljetterna, vi tar tåget och sparar därmed tresiffrigt. yay for economic thinking.
har messat en god vän som bor där som kommer visa oss runt, har inte träffat henne sen 2007 då vi delade rum under Miss China (hon vann sedan hela tävlingen) så ska bli hur kul som helst.

efter våra lektioner körde vi ett hårt pass på gymmet, älskling körde sina vikter medans jag, J och E körde all in på Kickboxningen.

nu blir det sängen!

ALLT FÖR ATT SLIPPA EN SUR ÄLSKLING.

tänkte skippa lektionene imorse då jag knappt kunde hålla ögonen öppna, men sen blev älskling sur och kallade mig latmask var tredje sekund, försökte smöra med massage men det hjälpte inte så jag tog mitt pick och pack och gick till lektionen. suck.

klassrummet var som vanligt halvtomt så jag och J satt och planerade in diverse event för de kommande veckorna som nu alla är fullbokade. great!

ska pysa iväg till universitetet nu.

KOREANSKT TILL JAPANSKT.

vaknade i en tom lägenhet imorse. älskling var ute och lirade basket med grabbarna igen. när han kom hem gjorde vi oss iordning för att gå ut och äta koreanskt till lunch. kommer nog aldrig tröttna på bimbimbap. så himmelskt gott att det vattnar i munnen så fort jag tänker på det. sen åkte vi till ZGC för att leta efter tillbehör till hans iphone. på vägen hem köpte vi med lite frukt och kastanjer så medans han satt och spelade monkey island satt jag och stoppade i mig det ena och det andra.

btw, gårdagen var väldig trevlig. vi åt koreanskt till middag innan vi satte oss på Touch 9 för fördrinkar och korean drinking games. så kul! sen blev det KTV där vi i princip knappade in ALLA koreanska låtar för vi ville höra koreanerna sjunga de. allt från rain, beast, girls generation till wondergirls och shinee osv. motivation till att ta upp koreanskan igen, definitivt.

nu ropar älskling, ikväll blir det sushi!

FRUIT MASTER.

älskling är ute och lirar basket med grabbarna, han lämnade kvar sin mobil för att jag skulle bli påmind om att jag inte lyckats slå hans rekord än. but guess what? now, I have!

arcade mode: omöjligt att slå hans 644. fortsätter jag åker hans mobil i golvet så småningom.
zen mode: slog hans 364 med mina 371.
classic mode: slog hans 375 med mina 517.

säkert folk därute som har över tusen haha och här sitter jag och skryter sönder min skärm. anywho,
hell yea! ikväll kan jag sova gott. unless han slår mina rekord, which he most likely will den nörden.


HELGPLANER.

vi var uppe med tuppen imorse trots gårdagens barhäng. vi mötte upp älsklingens gamla och nya klasskamrater för middag på Pyros, vi var tio pers som delade på tre XL pizzor + en L pizza. efter maten joinade några fler filurer och där satt vi sedan och körde drinking games. har dock fortfarande det svårt för öl, fast måste medge att det var lite bättre igår, enligt älskling är det för att ölen är så utspädd här. det blev några pitchers innan vi drog oss hemåt.

ikväll ska vi möta mina klasskamrater plus några koreaner för middag, förkrök och sedan KTV. aktiv helg alltså. vi får sätta på chill-mode imorgon helt enkelt.

satt förresten och klickade efter biljetter igår så när älskling bestämt sig för vilken helg som passar bäst drar vi oss mot vår nästa kina-destination: Xi'an. hittade billiga tågbiljetter som är att föredra då vi måste spara pengar till vår eventuella resa senare efter terminens slut men så kinkig som älskling är vill han ta flyget. gargh, får övertala honom helt enkelt. plus, tolv timmar med mig på ett tåg, kommer bli hur kul som helst! kommer whina så mycket och fråga "är vi framme snart" var femte minut. hur kan han tacka nej? höhö, nädå. jag kommer sova och äta mig igenom resa cuz that's how I roll.

FRUIT NINJA.

satt uppe till fem imorse och pluggade. ha, nä inte riktigt va. satt uppe och försökte slå älsklingens rekord i fruit ninja på iphonen. gargh så jobbig han är! precis när jag ska lägga mig så säger han "älskling, ska du inte försöka slå MINA rekord? har du gett upp? bla bla..." självklart sitter jag där och försöker slå alla hans rekord medans han glatt lägger sig ner och sen minuten senare börjar snarka (GAAARGH!) allt var förgäves. det gick inte. klockan fem dog hans batterier och då fanns det inte mycket mer för mig att göra än att lägga mig ner och sura och sen eventually sova.

så vaknade inte förrän nu. inga lektioner idag så ska bara ta det lugnt...och spela fruit ninja. sicken nörd jag är.

WHERE TO GO NEXT...

kom hem från information management lektionen för två timmar sen. satt under lektionen och drömde mig bort till en vit sandstrand. inte för att lektionen var tråkig utan för att min hjärna ej är påslagen vid den här tiden på dygnet. tur att det är min enda kvällskurs (har än så länge inte skolkat en enda, how awesome!) men ja, det skulle sitta fint med en thailand resa. malaysia eller filippinerna skulle inte heller vara helt fel. måste bara planera vår budget lite, sen blir det click-click efter biljetter (förhoppningsvis).

för övrigt hade jag och Julie vår "teater" idag på intensive reading lektionen. vi blev utvalda som vinnare och därmed inkasserades en varsin poäng till vårt slutbetyg. me like.

nu ska jag lära mig Rains låtar inför nästa helg!



TICKETS, CHECK!

idag kom våra biljetter till Rains konsert! nästa helg kommer vi stå i Wukesong arena och shejka loss till rainism...i'm gonna be a bad boy, i'm gonna be a bad bad boy lalala yada yada. längtar!


IMPROVISATION MED LITE TUR.

vi sitter och kvällspluggar med kinesisk radio i bakgrunden. vanligtvis sitter jag alltid och tuggar på något när jag pluggar men istället för det (vi åt en rejäl middag med våra vänner på campus) sitter jag nu och nynnar på alla låtar som spelas.

- kan du den låten?
- nä...kan du?
- men du sitter och nynnar på den ju?
- jag nynnar på alla låtar ju.


sen satte älskling på en helt weirdo låt och bad mig nynna till den. japp, det är så vi pluggar!

BEACHBODY I'M COMING!

om ungefär 45 minuter ska jag springa iväg till gymmet för ett kickboxning pass. har fått älskling att haka på så det ska bli kul. ska se till att köra extra hårt för att kompensera det faktum att jag missade min första lektion idag. svor till mig själv innan terminen började att jag inte skulle skolka en enda lektion, det gick bra tills imorse. hur mycket jag än kämpade så gick det inte att kliva ur sängen. silly me. oh well, när jag väl fått mina timmar så gick jag upp och pluggade en stund innan nästa lektion som började vid halv två.

utöver det så känner jag verkligen att jag kommit igång med både plugget och träningen, feels good. har egentligen aldrig känt behovet av att träna då jag växte upp som en vandrande pinne och sen kämpade med att gå upp i vikt resten av åren men tack vare Baby (tog honom ett år att få mig att börja träna) har jag nu insett att det inte enbart är för vikten/formen man bör träna utan även för hälsans skull. känslan efter att man tagit sig igenom ett träningspass är wunderbaur. stolt blir man också, speciellt när man inte fuskat, höhö (ja, jag brukade fuska med några övningar men fick skit från älskling så försöker sluta med det) my point is: working out is good for you but remember, so is mcflurry! åååh, kommer sitta fint med en efter träningen. yum!


SÖNDAGSMYS Á LA PHICKY.

efter en hektisk vecka med lektioner, läxor och en massa aktiviteter med vänner kan det vara skönt att ha en dag helt för oss själva såhär en söndag innan allting börjar igen. en dag där vi kan varva ner och bara vara. vi unnade oss en rejäl sovmorgon, beställde hemkörning och körde sedan en runda av P90X (japp, jag har börjat ta tag i träningen igen...).på kvällen bestämde vi oss för att testa något nytt så vi började gå mot en riktning tills vi hittade en hel rad med restauranger. det blev thailändskt. dock var maten kass! urk. och då är vi inte ens petiga. nej, älskar thailändskt så vi får hitta en annan thai-restaurang helt enkelt.

omätta samt obelåtna bestämde vi oss för att lyxa till det på annat håll. vi gick iväg till affären och köpte med oss lite ingredienser och sen ställde jag mig i köket och gräddade...pannkakor! gud vad längesen det var sen sist. hade världens craving så med nygrädade pannkakor satte vi oss i biohörnan och såg "Se7en" med Brad Pitt och Morgan Freeman. mys på hög nivå!

 

 

vår megamysiga biohörna med kuddar, täcken OCH luftmadrass framför soffan. awesome!


RAINISM.

för att fira min namnsdag (älskling var envis med att vi skulle göra det) lyxade vi till det och moffade i oss sushi till middag. sen mötte vi upp gänget för att gå hem till oss och ha vår gamenight/movienight. det har blivit som en tradition nu. vi körde "saboteur" som vi köpte i Hong Kong och till en början fattade ingen av oss vad vi gjorde men efter några rundor var det skitkul! kort sagt, spelet går ut på att dvärgarna (alla har en roll) försöker gräva sig fram till guldet medans sabotören/sabotörerna förstör för dem. man ska alltså försöka lista ut vem/vilka som är de som förstör och stoppa dem. svårt att förklara men kul var det.

sen såg vi "the king's speech" som vunnit oscar för bästa film. hade alltså skyhöga förväntningar och dessvärre nådde filmen inte upp till dessa förväntningar. missförstå mig inte, den var bra men inget som jag kommer vilja se igen. sen var den väääldigt seg. efter det såg vi "Hard Candy" som också var nja... jag somnade mitt i kalaset en stund men missade enligt de andra inget alls.

anywho, gänget har gått så nu ska vi lägga oss, ska bara lira lite iphone spel innan.

BTW! vi har bokat biljetterna till RAINs konsert den 26e mars! OH YEA!

DET KLIAR I FINGRARNA...

ensam hemma. P-H är i Hou Hai med sina klasskamrater, självklart frågade han om jag ville följa med men tänkte att det kan vara kul för honom att ha lite ensamtid med sina vänner utan sin flickvän hängandes efter som ett pruttmoln. istället har jag suttit bänkad vid skrivbordet och pluggat klart det mesta inför nästa vecka.

skype-ade precis någon timma med kära mamma där vi som vanligt pratade om allt mellan himmel och jord. hon åkte ut på några ärenden nyss så tänkte plugga lite mer kinesiska, eventuellt sätta på en film i väntan på att hon ska ringa mig igen.

så rastlös som jag var tidigare så satt jag och tittade efter biljetter. till thailand tor för ynka 2600kr! eller kuala lumpur för ungefär samma pris, till min förvåning kostar tor biljetterna till Hong Hong endast 1500! gargh! nästan synd om man inte åker trots att vi redan varit där (men det var sååå kul!) och och och! Rain ska ha konsert här i Peking den 26e...tempting, very tempting...

nej gud, det är inte bra att lämna mig ensam hemma såhär. vi kommer gå i konkurs! tillbaks till böckerna innan hålet i plånboken blir större.

meeeen jag vill...

middag i Hou Hai förra året


STALK US EVEN MORE!

Kära läsare, nu kan ni följa oss här - lättare för er att hålla koll på när vi petar oss i näsan, dricker ett glas vatten eller går på toa nästa gång! höhö. nämen med bloglovin blir ni uppdaterade så fort vi uppdaterar om våra äventyr här i tijngtjonglandet.

over and out.

HSK.

nu har jag införskaffat HSK 汉语水平考试 bok med en massa övningar. fick ett mail från Manchester för några dagar sen där de bland annat nämnde att det är ett krav att vi skriver HSK provet innan vi åker hem. lägsta nivån vi måste klara av är fem (av totalt sex nivåer, som alltså är den svåraste). har dock inte bestämt mig för vilken nivå jag ska försöka mig på än. blir förmodligen sjätte men allt beror på om denna bok dödar mig eller inte. så från och med nu blir det intensivt plugg för min del. har inga lektioner idag så börjar med att ägna min efterlängtade fredag till att sitta hemma och nörda mig.

har ringt efter hemkörning så direkt efter lunchen när älskling cyklat till universitetet bänkar jag mig vid skrivbordet och kör all in!

PS. det ska bli 16 grader till helgen!

MJ NIGHT.

Kickboxningen igår kväll med tjejerna var awesome. han körde med oss rejält, dock ingenting jämfört med P90X. för att fira att vi klarade passet tog vi en varsin McFlurry på donken. där balanserades det ut. oh well, vi hade kul i alla fall.

sitter nu på Paradiso och pluggar. har över 70 glosor till imorgon. måste lägga på ett kol för om en timma slutar älskling, då blir det middag och sen... dam dam dam...MAHJONG! vi har sagt till Julie att tömma bankomaten nu för ikväll blir det kaching kaching för oss! haha.

KICK-BOXING!

ha legat i sängen och försökt slå älsklingens rekord i "fruit ninja" den senaste timmen. with no luck. gargh! tävlingsmänniskor som vi är låg vi uppe och slog varandras rekord inatt, vilket resulterade i att jag hade svårt att vakna imorse.

igår kväll körde vi några rundor mahjong innan resten av gänget kom över på filmkväll. vi såg "tangled" och "my sister's keeper". det förstnämnda var en ok film, ingenting jämfört med "Up" eller "despicable me" dock. "my sister's keeper" har jag ju sett två gånger innan så igår var den lätt att se (inga tårar alltså) man blir ju härdad.

älskling P90Xar nu så jag ska ta och flytta på fläsket över till gymmet. ikväll blir det kickboxning med tjejerna. hur det nu ska gå med min extrema träningsvärk från gårdagens plyometrics. jupp, har börjat träna igen efter en veckas uppehåll.

Gotta run.

SNABBUPDATE.

sitter på lektion just nu. vi fick sluta tidigt så yay, nu blir det lunch!

update:
osis... missförstod. det var visst bara rast...gargh, back to iphone games.

TIANJIN-TRIP.

Väl framme i Tianjin går vi mot deras berömda "Italian Style Town" Oh yea! både jag och älskling älskar ju Italien där vi har en massa fina minnen ifrån.

på väg mot "Little Italy" ser vi denna stor klocka med alla stjärntecken dekorerat. den var giant!

på isen med en del av gänget.

jag och underbara Amber.

jag och älsklingsbaby.

en del av gänget i Marco Polo Plaza. påminde sjukt mycket om italien! nostalgitripp tillbaka till italien för mig och baby.

vi hittade till och med "Hong Kong Road", här med två posande HK citizens.

är inte den här bilden bara föööör söt? :D

sista bilden som togs innan vi hoppade på tåget tillbaka till Beijing.

dagsutflykten var trevlig. vi var 14 personer som vandrade runt i Tianjin, åt och fotade en massa gamla byggnader. staden påminde oss om typ allt möjligt, italien, england, hong kong etc. kul att komma ifrån Peking ett tag i alla fall. nu är vi hemma och ska strax krypa till kojs. resten av bilderna kommer så småningom upp på facebook.

Godnatt!

PIZZA MED VÄNNER.

hemma från en trevlig middag med älsklingens klasskompisar. vi var sex personer som delade på tre XL pizzor. de var gigantiska men oh so yummy. så i skrivandets stund håller älskling på att bränna bort pizzan med P90X, jag? känner inget behov av det så jag ligger i sängen och pillar mig i naveln i väntan på att älskling ska bli klar så vi kan lägga oss.

imorgon bitti ska vi träffa gänget vid stationen klockan SJU! hur det nu ska gå. vi blir borta hela dagen så ska nog packa med mig en liten diskret matsäck som jag kan sitta och underhålla mig själv med på tåget. oh yeah!

TIANJIN HERE WE COME!

TIANJIN NEXT!

för tre minuter sen bestämde vi oss för att åka till Tianjin 天津, imorgon bitti! vi blir ett gäng på 15 pers som tar morgontåget dit och kvällståget tillbaka. ser fram emot det!

japp, så kan det gå när man låter mig sitta hemma och ha tråkigt.
nu ska jag googla lite om staden och vad den har att erbjuda.

Tianjin Eye




WHAT TO DO WHAT TO DO...

jag är så rastlös att det inte är sant. älskling är i skolan och jag själv sitter hemma och har tråkigt. har läst igenom bloggar, bläddrat igenom alla mina tidningar och grävt i snacks-skåpet. solen skiner ute men gå ut, det orkar jag inte heller. vi sov upp emot elva timmar inatt men trots det orkar jag knappt röra en fena. satt och försökte komma på lite aktiviteter att göra här hemma, vet ni vad jag tänkte på? sticka! hur nördigt är inte det?! av allt så tänkte jag "ååh, jag kan sticka en halsduk..." det kräver inte så mycket rörelse, bara ett par fingrar. man kan till och med ligga i sängen och sticka. sen kom jag på, jag minns inte hur man gör. bra jobbat. hatar mitt fiskminne ibland.

äh, går upp och städar istället. ja, så synd är det om mig just nu.

dessa stickades till förra årets valentine's day. minns hur Lauren fick lära mig grunden och hur jag sedan lärde mig resten från youtube haha. det var tider det. nu minns jag knappt hur man håller i stick-pinnarna (eller vad de egentligen kallas för den delen...)


YOU HAVE A BOOGGER ON YOUR FACE...

vilken härlig dag! solen skiner och är hur nöjd som helst med service management kursen. mitt i allting sneglar jag på Julie vars snor runnit halvvägs ner på övre läppen...jag tittar bort och tänker att hon säkert märker det snart. men hon sitter helt koncentrerad och skriver ett mess. några sekunder senare sneglar jag tillbaka och kan inte hålla mig:

V: ehm Julie...you should wipe your nose...
J: hahahaha I KNOW!


hon var helt stressad med att få iväg messet att det bortprioriterades ett tag.

J: maan that's so embarrassing! I'm like 20 years old! that's like saying "Julie, you have a boogger on your face!" but yea...thank you for looking after me.


klockrent! det gjorde min dag.
ska strax hoppa in i duschen, ikväll blir det Italienskt med Carrie + vänner.

PLUGGA PLUGGA PLUGGA.

från träningsblogg till pluggblogg. jag erkänner, har inte tränat så mycket på sistone. åkte ju på en rejäl förkylning som gjorde att jag knappt kunde andas med min täppta näsa, dessutom har älskling sagt att man INTE bör träna när man är sjuk så därför har jag varit "tvungen" att avstå i några dagar. så koncentrationen har lagts på studierna istället. idag var sista dagen att registrera sig på kurser så nu finns det ingen återvändo, kurserna jag har är nu följande:

Chinese Writing 中文写作
Chinese Reading 汉语精读
Chinese Calligraphy 中国书法
Operations Management 生产与运作管理
Information Management 信息管理导轮
Service Systems 服务管理

enligt folk är det för många kurser för en utbytesstudent men äääh, har ingen lust att sitta hemma och peta mig i naveln heller så nu kör vi! dessutom har P-H en massa lektioner han med so I might as well.

P: älskling kan du förhöra mig?
V: oki...
P: läs orden så skriver jag.
V: okej... bla bla... bla bla... bla bla...vänta...
P: ...
V: vääänta nu!
P: vad?
V: VI HAR SAMMA KURSBOK! WHAAAAT?!"#¤!


vad kan jag säga, älskling har verkligen jobbat upp sig rejält! så stolt över min duktiga phlutt!
och ja...jag känner mig misslyckad nu. haha. hade nästa steg inte varit klockan ÅTTA på morgonen, TVÅ gånger i veckan hade jag lätt bytt upp mig. oh well, nu kan vi göra läxorna tillsammans! (snarare jag gör dem, han kopierar...haha nädå)

RSS 2.0